PILDID 2,46 meetrit! LG tõi müügile maailma suurima OLED-teleri, mis on peagi saadaval ka Eestis

tehnika.postimees.ee
Copy
Nii suur näeb 97-tolline teler välja elutoa seinal.
Nii suur näeb 97-tolline teler välja elutoa seinal. Foto: LG Electronics

Elektroonikaettevõte LG Electronics (LG) esitles täna lõppeval tehnoloogiamessil IFA 2022 Berliinis maailma suurimat OLED-telerit, mille eriväljalase evo Gallery Edition (mudel 97G2) jõuab peagi ka Baltimaades müügile.

Tegemist on ilmselt kõige kallima tapeediga, mille saab elutoa seinale panna. 97-tollise ehk 2,46-meetrise diagonaaliga OLED teleri 97G2 hinda küll siinse turu jaoks pole veel avalikustatud, kuid eeldatavasti hakkab see maksma ligi 25 tuhat eurot.

Röögatu ekraaniga mudel kasutab LG isevalgustavate pikslitega OLED-tehnoloogiat, et välja anda äärmiselt realistlik vaatamiskogemus. Uute OLED-teleritega pakub LG ka ettevõtte ajaloo suurimat suuruste valikut, mille hulgas on 42-, 48-, 55-, 65-, 77-, 83-, 88- ja 97-tollised mudelid.

OLED-telerites kasutatakse ükshaaval sisse ja välja lülitatavaid isevalgustavaid piksleid, mis tagavad täiuslikud mustad toonid, loomulikud värvid ja erakordselt kontrastse pildi. Taustvalgustuseta telerite ekraanitehnoloogiad lubavad luua ka painutatavaid ja kokkurullitavaid telereid.

Foto: LG Electronics

LG tutvustas oma uut 97-tollist LG OLED evo Gallery Edition (97G2) telerit esimest korda Berliinis IFA 2022 tehnoloogiamessil, kus tulevad esitlusele ka ettevõtte uued OLED-, Micro LED- ja QNED-telerid.

Messil esitletud toodete põhifookuses olev 97G2 teler kasutab ettevõtte OLED evo-tehnoloogiat, α (Alpha) 9 Gen5 AI protsessorit ning täiustatud pildialgoritme, mis aitavad kuvada ülimalt realistlikke ja detailseid pilte. Ühtlasi on 97-tollist G2-seeria Gallery Design mudelit võimalik paigaldada otse seinale nagu pilti ning seadmel puuduvad nähtavad kaablid, et säilitada selle puhas välimus.

Foto: LG Electronics

LG 8K-teleritest tulevad messil esitlusele 88-tolline LG SIGNATURE OLED 8K (mudel 88Z2) ja 86-tolline QNED-teler (mudel 86QNED99). Mõlemal on suur ekraan, terav 8K (7680 x 4320) eraldusvõime ning LG uusimad ekraanitehnoloogiad, mis muudavad mis tahes pildi vaatamise veelgi paremaks. 88Z2 mudelil on enam kui 33 miljonit isevalgustuvat OLED-pikslit, mis lisaks täpsetele värvidele tagavad ka laiema vaatenurga.

Värske turu-uuringu kohaselt moodustavad OLED-telerid sel aastal 55 protsenti kogu Euroopa tipptelerite turust, 2023. aastaks tõuseb see aga arvatavasti juba 66 protsendini. Aruandes prognoositakse ka, et 2022. aastal ulatub üle 70-tolliste telerite ülemaailmne müük ligikaudu 14,9 miljoni ühikuni, kasvades järgmisel aastal ligi 17,1 miljonini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles