Siin töötad õlg õla kõrval koos omanikuga

Copy
Foto: Modus OÜ

Kui sa armastad mittetriviaalseid ülesandeid, oled avatud loomuga ja positiivse ellusuhtumisega, ootab sind enda ridadesse kakskümmend aastat turul olnud tarkvara arendamisega tegelev IT väikeettevõte, kes otsib programmeerijaid, testijaid ja analüütikuid. Samas on sellesse kasvavasse meeskonda oodatud ka värskete vaadete ja kogemustega juhid.

Modus OÜ on tarkvaraarenduse professionaalide meeskond, kes usub, et avatud koostöö ja arenduskirg võivad muuta protsesse efektiivsemaks ja tarkvaralahendusi täiuslikumaks. Ettevõte on spetsialiseerunud kohandatud tarkvara arendamisele ja klientide nõustamisele, pakkudes teenuseid süsteemiintegratsiooni, tarkvara ja mobiilirakenduste arendamisel.

Ettevõte on osalenud väga erinevate valdkondade digitaliseerimisel, alates kaitse- ja energiaettevõtetest kuni muuseumide ja väikeste eraettevõteteni välja. 2000. aastate alguses töötati kahe erineva granaadiheitja mudeli jaoks välja väikerelvadest laskmise simulaator, mis aitas koolitada Eesti sõjaväelasi. Eelmise aasta lõpus aidati Eesti arhitektuurimuuseumil luua audiogiidi mobiilrakendus, mis muu hulgas muutis ekskursiooni ligipääsetavaks ka vaegnägijatest muuseumikülastajatele.

Millised oskused peavad kandideerijal olema?

Kuna ettevõte osaleb sageli suurtes koostööprojektides ja on üks osaline paljudest ning kliendiga suhtlemine on oluline osa tööst, on kasutusel nii eesti kui ka inglise keel. See, millises keeles parasjagu räägitakse, oleneb rohkem konkreetsest projektist. Viimastel aastatel on eesti keel muutunud suhtlemisel üha olulisemaks.

Erialase hariduse olemasolu on ettevõttes kõrgelt hinnatud, kuna eduka erialase arengu aluseks on head algteadmised. Tore on näha, kui algajad spetsialistid tunnevad aktiivselt huvi kodeerimise ja tarkvaraarenduse põhimõtete vastu, oskavad arenduskeskkonda hästi kasutada ning pööravad tähelepanu programmeerimiskeele aktsepteeritud standarditele, mille kallal nad töötavad.

Kas on mõni isiksuslik omadus, millega teie kollektiivi ei sobitu?

Modus OÜ kollektiivis ei juurdu inimesed, kes otsivad kerget raha ja on teiste suhtes ükskõiksed. Sellised inimesed tunnevad end vastutustundlike inimeste seas lihtsalt ebamugavalt.

Kas on võimalik teha kaugtööd?

Jah, kaugtöö võimalust kasutatakse sageli, tavaks on teha kord nädalas kodus tööd. See ei ole kohustus, vaid võimalus iga töötaja jaoks. Selline graafik aitab hoida mugavamat õhkkonda ja hoiab ära tööl läbipõlemise.

Kui suurt töötasu pakute?

IKT-ettevõtete keskmiste palkade edetabelis on Modus OÜ kõrgel 156. kohal, edestades selliseid valdkonnas tuntud ettevõtteid nagu Veriff OÜ (193. koht), Telia Eesti AS (196. koht) ja Helmes AS (221. koht).

Töötajate ebavõrdse kohtlemise vältimiseks on välja töötatud kompetentsi redel, mille järgi saab igaüks mõõta oma professionaalset taset ja määrata endale kasvuala. Igaühel on individuaalne tempo ja vajadused, oma ambitsioonide tase. Seetõttu kasvab töötajate palk erineva kiirusega. Ettevõttes oli juhus, kui noore spetsialisti palk tõusis ettevõttes esimesel tööaastal 60 protsenti.

Milliseid soodustusi või hüvesid töötajad saavad?

Hüvede loetellu, mida pakutakse kõigile, kuuluvad:

- paindlik töögraafik;

- kontor kesklinna lähedal tasuta parklaga;

- toetus pidevaks õppimiseks ja arenguks;

- meeskonnaüritused;

- lastega töötajatele lisaboonused.

Foto: Modus OÜ

Kui palju teil on töötajaid?

Seitse. Kõik nad on IT-spetsialistid: programmeerijad, testija ja analüütik. Tugiteenustega tegelejaid, nagu ettevõtte juriidiline ja raamatupidamislik tugi, kaasatakse vastavalt vajadusele.

Kes on teie klient?

Meie klientideks on era- või riigiettevõtted, kes arendavad oma tarkvaratooteid, uuendavad vanu süsteeme või integreerivad neid väliste tarkvaralahendustega. Tegemist võib olla ka ettevõtetega, kes soovivad oma tegevuses mingit protsessi või konkreetset äriülesannet automatiseerida.

Ettevõte ei keskendu mitte klientide arvule, vaid pikaajalisele koostööle. Samal ajal teostatakse projekte mitte rohkem kui kolmele-neljale kliendile korraga, sest kvaliteet ei tohi kannatada. Vahel võib suure projekti kallal töötada kogu meeskond. Mõne ettevõttega on koostööd tehtud juba üle kümne aasta.

Mille poolest ettevõte erineb teistest omalaadsetest?

Kliendid on meeldivalt üllatunud, et suudetakse töötada minimaalse teabega ja samal ajal saavutada soovitud tulemus. Teostatakse ulatuslikke ettevalmistustöid, et mitte ainult luua õiget tarkvara, vaid ka põhjendada oma lähenemist, nõustades klienti konkreetsetes tehnilistes küsimustes.

Töötajad on tähele pannud ja väärtustavad ettevõtte sooja perekondlikku õhkkonda. Paljude jaoks on ebatavaline töötada õlg õla kõrval asutajaomanikega. See annab kindlustunde tuleviku suhtes ega lase end tööraskustega üksijäetuna tunda. Samas sunnib see olema vastutustundlikum. Kuna ettevõtte juht on ise suurte kogemustega programmeerija, jääb ebakvaliteetne töö kohe silma. Samas saate vajadusel kiiret professionaalset tuge.

Lisateavet Modus OÜs töötamise kohta saate Moduse karjäärilehelt ja meili teel aadressil job@modusdata.eu.

Isegi kui ettevõte parasjagu aktiivset värbamiskampaaniat ei tee, on kõik kandideerimised alati teretulnud.

Modus OÜ sai alguse tudengiprojektist

Tegeleti omandatud teadmiste rakendamiseks reaalsetes ülesannetes ja professionaalseks kasvamiseks. Kui projektist sai valmis tarkvaratoode, millest võiks inimestele kasu olla, otsustati kõik juriidilised küsimused enda kanda võtta ja 2000. aastal asutati ettevõtte. Pärast paariaastast koostööd sai ettevõttest isiklik asi, kuna firma asutajad abiellusid.

Ärieesmärgiks ei seatud ambitsioonikaid plaane turu hõivamiseks, keskenduti oma klientidele ja töötajatele. Peamiseks väärtuseks peeti teise poole kuulamist ja tema ootuste mõistmist. Ning seda, et teha kõik endast olenev, et klient saaks just seda, mida ta vajab. See reegel kehtib ettevõttes nii klientide kui ka töötajate suhtes.

Eesti perefirmade seas saavutas Modus läinud aastal auväärse 33. koha.

Foto: Modus OÜ
Copy
Tagasi üles