Kui konkurentsist tekkiv keskkond sunnib arengule

Rocksoft
Copy

Digitaliseerimise käigus on ettevõtte töötajad saanud selgeks, et ärimahtude kasvades ei ole oluline mitte veelgi kiiremini joosta, vaid hoopiski läbimiseks ettenähtud maa lühendamine. Just seda on MONITOR Erp System tehnoloogia rakendamine võimaldanud.

Volume Design Oüs mõisteti digitaliseerimise vajadust paralleelselt ettevõtte kasvuga juba orienteeruvalt viis aastat tagasi. Soov oli vältida olukorda, kus protsesside ebapiisavus ja väike tõhusus hakkaks piirama üldist kasvu. Sellest tulenevalt võeti eesmärgiks viia läbi ettevõttesisesed kaardistused, parendused ning toetada neid vajaliku tehnoloogia kasutuselevõtuga.

Tarkvaraarendusettevõtte Rocksoftini jõuti tänu tuttavate ja teiste ettevõtete, kellele nad juba olid teenust osutanud, soovitustele.

Millist tarkvara ettevõte vajaks ja nende probleemid lahendaks, seda kuni Rocksoftini jõudmist ei teatud, kasutati lihtsalt Excelit. Rocksoft soovitas kasutusele võtta tarkvara nimega MONITOR Erp System, nõustas neid selle juurutamisel ning jagas soovitusi kasutamisel.

Tarkvara kasutuselevõtuga muutus tootmisprotsessi haldamine läbipaistvamaks ja selgemaks. Samuti on ettevõttel nüüd võimalik mõõdistada tööprotsesse ajaliselt, arvutada toote õiget omahinda ning arvestada projektide kasumlikkust.

Mehhanism, mis sundis uut lahendust otsima, oli majandusest ning konkurentsist tekkiv keskkond, kus kriitiliseks eduteguriks on jätkusuutlikku ning kasumlikku kasvu tagav hind ning mõistlik tarneaeg. Selle saavutamiseks on aga vaja operatiivset tagasisidet protsesside toimimise ja planeerimise ning olemasoleva hinnakujunduse kohta.

Millised raskused olid uuenduse juurutamisel?

Tarkvara Monitor juurutamine on olnud aastatepikkune protsess, mille käigus kõigepealt kaardistati ettevõtte vajadused, teenusemüüja kohaldas veidi ka programmi vastavalt ettevõtte spetsiifikale.

Suuremaks väljakutseks on digitaliseerimise käigus osutunud ettevõtte seest vajaliku ressursi leidmine, kuna antud perioodil on märkimisväärne osa ettevõtte töötajatest seotud juurutusega, tehes samal ajal ka oma põhitööd.

Seetõttu on hästi oluline tagada ettevõttesisene kommunikatsioon juba projekti algusest alates, et miks programm kasutusele võetakse, kes ja kuidas sellest kasu saab, kes, mis perioodil ning milliste ülesannetega on protsessiga seotud jms.

Praeguseks on pikk digitaliseerimise etapp lõppfaasis. Digitaliseerimine on tehtud ja uuendus toimib tootmisprotsessides ja analüütika tasandil. Viimase lihvi andmine käib raamatupidamise töö osas.

Rocksoft on pakkunud ka järelteenindust, teatud aja vältel on see kindlasti vajalik, et ennetada võimalikke vigu ning jälgida kas kõik on korrektne ning analüüsida olemasolevat infot. Raamatupidamise osas on ettevõttel eraldi konsultant.

Päris kindlalt saab juba praegu öelda, et digitaliseerimine on ennast täiel määral õigustanud. 

Copy
Tagasi üles