Google toob telefoniputkad tagasi, esimesed kasutajad on vaimustuses

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Teine inimene on Google´i moodsas telefoniputkas justkui klaasi taga - kolmemõõtmelise pildi ja heliga. Vaatamiseks pole 3D prille vaja. Esimeste kasutajate jaoks olevat see olnud täiesti ebamaine kogemus.
Teine inimene on Google´i moodsas telefoniputkas justkui klaasi taga - kolmemõõtmelise pildi ja heliga. Vaatamiseks pole 3D prille vaja. Esimeste kasutajate jaoks olevat see olnud täiesti ebamaine kogemus. Foto: Google

Tehnoloogiafirmadel on retrovaimustus. Sel ajal, kui Meta arendab 90ndate arvutimängu stiilis multifilmilikku metaversumit, otsustas Google tagasi tuua telefoniputkad uues kuues. Esimesed Project Starline´i kasutajad on aga vähemalt Google´i avaldatud video põhjal uuest tehnoloogiast vaimustuses.

Projekti Starline idee on panna üksteisele helistajad nii-öelda klaasi taha, kust nad teineteist kolmemõõtmeliselt näevad ja kuulevad, justkui räägiks teisel pool oleva inimesega päris-elus. Midagi pole parata, natuke meenutab see nagu kohtumist kinnipeetuga vangla külastustoas, aga tehnoloogia eesmärgiks on niimoodi kokku viia üksteisest kaugel asuvad inimesed, kes ei saa füüsiliselt kohtuda.

Kohaloleku kogemuse tekitamiseks kasutab Google arvutinägemist, masinõpet, ruumilist heli ja kasutaja jaoks nähtamatut andmete kokkupakkimise tehnoloogiat, mis videokõnest tunduvalt suurema mahuga andmevoo üle interneti kiirelt kohale toimetab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles