VIDEO Lenovo tegi sülearvuti, mille ekraani saab pikemaks venitada

tehnika.postimees.ee
Copy
Kõik need, kes tahavad suurt ekraani kaasas kanda, võivad tulevikus osta sellise lahtirullitava ekraaniga arvuti.
Kõik need, kes tahavad suurt ekraani kaasas kanda, võivad tulevikus osta sellise lahtirullitava ekraaniga arvuti. Foto: kaader videost / Lenovo

Arvutitootja Lenovo esitles eile sülearvutit, mille ekraan «kasvab» ülespoole pikemaks. Selline seade võiks sobida kõigile neile, kes ei viitsi lisaekraani kaasas tassida, kuid suurt pinda on vaja ka sülearvuti taga töötamiseks.

Ülespidi pikaks kasvav ekraan kasutab painduvat OLED-tehnoloogiat, mida on varemgi nähtud näiteks lahtirulluvate telerite või volditavate nutitelefonide juures. ka Lenovo ise on näidanud mobiiltelefoni, mis on muidu üsna väike, aga nupule vajutades venib palju pikemaks.

Uus kontseptsioonarvuti töötab samamoodi. Tavalises «transpordiasendis» on sellel üsna tavaline madal ekraan, kuid nupust saab panna selle püstipidi kasvama pea poole suuremaks. Liugklapist keritakse lahti suurem ekraanipind. Kuidas selline kõrge paneel püsti seisab, on juba iseküsimus. Võib-olla on siis vaja ka tugijalga, et arvuti tahapoole ümber ei kukuks.

Ekraani tööpõhimõte on üsna sama, kui septembris Inteli innovatsiooniüritusel lavale astunud Samsung Display juhi dr. JS Choi käes nähtud lahtitõmmataval ekraanil. Nüüd on see aga teistpidi keeratud ja sülearvuti külge pandud.

Kui mitu suurt tootjat selliseid seadmeid juba näitavad, siis võib arvata, et õige pea näeme me neid ka lettidel. Voltimise asemel on sellistel masinatel üks hea omadus – voltimiskohta ei jää näha. Kuidas aga pidev lahti-kokku rullimine töökindlusele mõjub, pole veel teada.

Lenovo uue prototüübi esitlust saab näha siit videost (alates 0:53):

Kas ja millal Lenovo selliseid arvuteid tootma võiks hakata, sellest pole veel teada antud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles