Smart-ID aitab ettevõtetel globaalselt laieneda ja kogu maailmast uusi kliente leida

SK ID Solutions
Copy

2017. aastal lansseeritud rahvusvaheline autentimis- ja digiallkirjastamise tööriist Smart-ID tähistab tänavu oma 5. sünnipäeva koos enam kui 3 miljoni aktiivse kasutajaga 40 erinevas riigis. Tänu Smart-ID piire ületavale teenusele saavad kasvada ka e-teenused globaalselt ning leida miljoneid uusi potentsiaalseid kliente. Loe siit ja vaata videost, kuidas kõik alguse sai ja kuidas Smart-ID Eesti e-teenustel kasvada aitab.

Tuleviku algus

Algusest peale rahvusvahelise lahendusena mõeldud Smart-ID loodi vastavalt Euroopa Liidu eIDAS ja PSD2 regulatsioonidele ning tugines turvalisel jagatud võtmete tehnoloogial. Juba esimese aasta lõpuks kasutas Smart-ID’d enam kui 600 000 inimest kolmes riigis – sealhulgas Lätis, kus enne sarnast lahendust üldse polnudki. Kui aastaga olid Smart-ID oma teenustesse integreerinud juba mitukümmend e-teenust, siis praegu on raske leida e-teenust, kuhu ei saaks Smart-IDga sisse logida...

Smart-ID kasutajabaasi kiiret kasvu toetas asjaolu, et Smart-ID on lõppkasutajatele tasuta, selle saab kiiresti kasutusele võtta ning sellega on väga lihtne oma identiteeti kinnitada ja digiallkirju anda. Need kolm nurgakivi on Smart-ID fookuses ka täna ja need on aastatega toonud kasutajate usalduse. Seda märkas ka Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit, kes tunnustas Smart-ID looajat SK ID Solutionsit Aasta Läbimurdja tiitliga Smart-ID erakordselt kiire kasutuselevõtu ja tehnilise teostuse eest. Tõepoolest, Smart-ID piiriülesus on ELis ainulaadne ning see aitas SK ID Solutionsil kiiresti kasvada Baltikumi suurimaks eID lahenduste pakkujaks.

SK ID Solutions on edukalt tõestanud, et Smart-ID teenust on võimalik pakkuda igas geograafilises piirkonnas ja igas identiteedihalduskeskkonnas.

Smart-ID – kogu Baltikumi populaarseim eID lahendus

Kuigi need olid igas mõttes tähelepanuväärsed saavutused, ei jäänud Smart-ID meeskond loorberitele puhkama. Ainuüksi esimese 12 kuuga kasvas kasutajate arv 2,6 korda ning 2018. aasta lõpuks oli Smart-ID kasutajaid juba rohkem kui Eesti elanikke – ligi 2 miljonit. Aga mitte ainult! Paljud e-teenused võtsid uue autentimisvahendi kasutusele, sest nad mõistsid, et see on neile äriliselt kasulik – nende kliendid soovivad kasutada mugavat autentimisvõimalust ning samas aitab Smart-ID ka uusi kliente hankida.

2019. aasta oli Smart-ID jaoks oluline verstapost. Ülemaailmselt lisati Smart-ID Euroopa Komisjoni avaldatud Qualified Signature Creation Device (QSCD) Secure Zone nimekirja. See tähendab, et Smart-ID-ga antud digiallkirjad on juriidiliselt siduvad ja võrdväärsed käsitsi kirjutatud allkirjadega. Ja neid allkirju tunnustatakse kogu ELis. Ka Eestis hinnati Smart-IDd ja leiti, et see vastab elektroonilise autentimise kõrgeimale tasemele. Tänu sellele saavad Eesti inimesed Smart-ID abil riiklikke e-teenuseid kasutada just nagu ID-kaardi ja SK ID Solutionsi loodud teise mobiilse autentimisvahendiga Mobiil-ID. Videost saad teada, miks otsustas Eesti riik Smart-ID oma teenustes kasutusele võtta ja millised olulised sammud sellele eelnesid.

Kui SK oli edukalt tõestanud, et Smart-ID teenust on võimalik pakkuda igas geograafilises piirkonnas ja igas identiteedihalduskeskkonnas, hakkasid Smart-IDd kasutama kümnete erinevate riikide elanikud. Nüüdseks on Smart-ID teenusest kasu saanud enam kui 40 riigi kodanikud ja e-teenused. Tänu nendele arengutele kasutas Smart-ID-d 2019. aasta lõpuks üle 2,5 miljoni inimese, kes tegid sellega igas kuus üle 50 miljoni tehingu. See tähendab, et Smart-ID oli 2019. aastal populaarseim mobiilne autentimislahendus kogu Baltikumis. Muide, see on nii ka praegu.

Paljud e-teenused teavad, et Smart-ID on neile äriliselt kasulik.

Keerulisel ajal asendamatu

2020. aasta alguses, kui Smart-ID oli saanud 3 aastat vanaks, võtsime kasutusele uhiuue ja igas mõttes ainulaadse biomeetrilise registreerimisvõimaluse. Toona oli Smart-ID esimene eID lahendus Euroopas, kus kasutati tehisintellektil põhinevat identiteedikontrolli kvalifitseeritud sertifikaatide väljastamiseks ehk lihtsustatult öeldes sai nüüd Smart-ID kasutajaks registreeruda ilma kodunt väljumata.

See oli COVID-19 pandeemia ajal miljonite jaoks ülioluline ja tänu sellele tutvustati Smart-IDd pandeemia leevendamise ühe lahendusena ülemaailmsel Global Business Summit konverentsil. Ja see aitas tõesti paljusid inimesi! Näiteks Leedus kahekordistus kõigest kuu pärast eriolukorra väljakuulutamist Mobiil-ID ja Smart-IDga allkirjastatud dokumentide hulk. Maikuuks, kui eriolukord veel endiselt kehtis, kasutas 50% Leedu pangaklientidest oma igapäevaste pangatoimingute tegemiseks just Smart-IDd.

Oma neljandaks sünnipäevaks 2021. aasta kevadel oli Smart-ID kasvanud tõeliselt rahvusvaheliseks eID-lahenduseks, mida kasutatakse laialdaselt ka sellistes kaugetes riikides nagu näiteks Island. Balti riikides läbi viidud uuring tõestas seda samuti: Smart-ID hinnati kolmes Balti riigis kõige usaldusväärsemaks autentimislahenduseks. Lätis ja Leedus oli Smart-ID vaieldamatu liider ka õiguslikult siduvate digiallkirjade andmisel. Samal ajal jõudis Smart-ID kahe võrdselt olulise verstapostini – 1,5 miljoni Smart-ID kasutajani Leedus ja 1 miljoni Smart-ID kasutajani Lätis.

Loodame, et 2020. aasta kevadega sarnaseid keerulisi olukordi enam kunagi ei teki. Kui midagi samasugust siiski juhtuma peaks, aitab Smart-ID ettevõtetel oma teenuseid turvaliselt edasi pakkuda ning samas võimaldab kasutajatel oma digitaalseid asju ajada kodust lahkumata.

See on alles algus

Smart-ID 5. sünnipäeva aasta esimene pool tõi meile meeldiva üllatuse - brändiuuringu järgi kuulus Smart-ID Eesti kõige meeldivamate kaubamärkide esiviisikusse jättes kaugele selja taha Apple'i, Samsungi ja Spotify. Seda, et Smart-ID’d hindavad kõrgelt kõik kasutajad, ilmestavad ka kõrged hinnangud Apple'i, Google'i ja Huawei äpipoodides.

See ei ole sugugi Smart-ID põneva loo lõpp! See on turvalise autentimise, rahvusvaheliselt tunnustatud digiallkirjastamise ja kümnete miljonite kasutajate tuleviku algus. Juba lähemas tulevikus laienevad biomeetrilise registreerimise võimalused ja Smart-ID-d saab hakata kasutama nutikellaga. Uusi põnevaid arenguid Smart-ID jaoks tõotab ka ELi plaanitav digikukkur ehk EUDIW. Ning kindlasti jõuab Smart-ID aina rohkemate inimesteni lähemates ja kaugemates riikides. Just nii aitab Smart-ID kiire areng ka e-teenustel jõuliselt üle riigipiiride kasvada.

Smart-ID-ga antud digiallkirjad on juriidiliselt siduvad, võrdväärsed käsitsi kirjutatud allkirjadega ja neid allkirju tunnustatakse terves Euroopa Liidus.

See on alles algus. Kui ka sina soovid oma äri kasvatada, siis võta juba täna ühendust SK ID Solutionsi tiimiga!

Copy
Tagasi üles