Uus oht: tehisintellekt õppis edukalt häkkima

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Tehisintellekt teeb kõike, mida kästakse, ka kahjulikku programmikoodi, mille eesmärk on teisi rünnata. Ja on saanud selles juba üsna osavaks.
Tehisintellekt teeb kõike, mida kästakse, ka kahjulikku programmikoodi, mille eesmärk on teisi rünnata. Ja on saanud selles juba üsna osavaks. Foto: Alexandra_Koch / Pixabay

Esimestel nädalatel miljoneid kasutajaid kogunud ChatGPT võimed ei piirdu ainult sorava teksti loomisega etteantud teemal. Seesama tehisintellekt suudab kirjutada ka arvutiprogramme ning teeb seda juba paremini kui algaja inimesest koodikirjutaja. Muidugi asusid masinat ära kasutama ka tumedad jõud – pahatahtlikud häkkerid.

Microsoftile kuuluva OpenAI võimas tehisintellekt ChatGPT on praegu vabalt kättesaadav peaaegu kõigile erinevate ülesannete katsetamiseks. Selle tekstikirjutamise võime on pannud paljud õpetajad kartma, et õpilased lasevad oma kirjatööd edaspidi masinal teha. Tehnoloogiaportaalis on ilmunud artikleid, mille koostas robot, kuid masinal saab lasta ka programmikoodi kirjutada. Seda viimast omadust ongi kasutamas häkkerid, sealhulgas Vene küberrühmitused, kellel on küll geokoordinaatide järgi ligipääs tehisintellektile Venemaalt keelatud. Samas pole keeruline sellest piirangust mööda hiilida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles