Zuckerberg põletas mullu 13 miljardit, et metaversumi leek ei kustuks

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: pixabay.com

Mark Zuckerbergi kompanii Meta on juba pikka aega kangekaelselt metaversumite arendamisele keskendunud. On ainult üks probleem – see on tehnoloogia, mis jätab paljusid külmaks ning mis vaid neelab raha.

Kuigi hiljuti võis Meta aktsiaid näha taaskord pisut ülespoole kerkimas, ei muuda see fakti, et kompanii üritus metaversumile hoog sisse saada läheb neile kalliks maksma. 2022. aastal neelas VR-osakond Reality Labs tervelt 13,7 miljardit dollarit

Õnneks pole Mark Zuckerbergi kompanii veel täielikult mülkasse vajunud. Kõik erinevad tuluallikad tõid firmale sisse üle 32,1 miljardi dollari.

See aga ei muuda fakti, et VR-osakonnal läheb nukralt. Möödunud aasta viimases veerandis ulatusid kaotused nelja miljardi dollarini. Võrreldes sama perioodi 2021. aastaga, on langus olnud 17 protsendi suurune.

Siiski tekib küsimus, et kas säärane rahapõletamine on kasulik. Metaversum on midagi sellist, mida isegi Meta enda töötajad väga kasutada ei taha. Ning kui teenuse suurimaks tõmbenumbriks on asjaolu, et peagi lisatakse virtuaalsetele avataridele jalad (mis on reaalsuses kehvemad, kui algselt reklaamitud), pole lood just kiita väärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles