Tehistaibu suu suitseb: Google´i tehisintellekt jäi kohe esimesel hetkel valetamisega vahele (2)

tehnika.postimees.ee
Copy
Eksoplaneet LHS 475 b ja selle täht (pilt on illustratiivne). Ehkki James Webbi teleskoop avastas uue hiigelplaneedi ja pildistas seda, pole tegemist maailma esimese taolise fotoga, kuigi Google´i tehisintellekt niimoodi enesekindlalt väidab.
Eksoplaneet LHS 475 b ja selle täht (pilt on illustratiivne). Ehkki James Webbi teleskoop avastas uue hiigelplaneedi ja pildistas seda, pole tegemist maailma esimese taolise fotoga, kuigi Google´i tehisintellekt niimoodi enesekindlalt väidab. Foto: JWST / NASA

Google esitles 6. veebruaril kiiruga oma tehisintellekti Bard, mis peab kohe varsti hakkama juhtima internetipäringuid. Hetkel veel igaüks seda kasutama ei pääse, kuid esimesed avaldatud päringute näidised panid astronoomid protestima: masin valetas James Webbi teleskoobi kohta, nii et suu suitses.

Näidetes, mis postitati Google´i blogisse ja sotsiaalmeediasse, esitati Bardile päring: palun seleta lihtsalt üheksa-aastasele lapsele, milliseid tähtsaid avastusi on teinud uus James Webbi kosmoseteleskoop?

Vastusena pakkus tehisintellekt välja, et teleskoop on näiteks teinud ajaloo esimese pildi väljaspool Päikesesüsteemi asunud eksoplaneedist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles