Uus OnePlus 11 – Androidi maailmas on sellele raske konkurenti leida

ACC Distribution
Copy
Foto: ACC Distribution

Lipulaeva turule toomine on vastutusrikas hetk. Iga nutitelefone tootva ettevõtte jaoks on oluline, et tema uusim ja kalleim toode võetaks hästi vastu, et tarbijad oleksid uut mudelit nähes meeldivalt üllatunud ja võlutud – mõjutab ju lipulaeva debüüdi edu ka selle ettevõtte odavamate telefonide populaarsust.

On palju märke, et uue OnePlus 11 debüüt saab olema eriti edukas – selle telefoni tehnilised andmed on tõesti paljulubavad: 6,7-tolline kõrge eraldusvõimega ekraan värskendussagedusega 120 Hz, uusim Qualcommi protsessor Snapdragon 8 Gen 2, videokiip Adreno 740, 8 või 16 GB muutmälu, 128 või 256 GB püsimälu, 50 MP põhikaamera ja Hasselbladi logo kaameraplokil, mis näitab, et 120-aastase ajalooga Rootsi ikooniline fotoseadmete tootja hoolitses fotograafia eest. Kui lisada sellele võimas laadija ning mahukas aku, siis võime põhjendatult arvata, et meie käes on lipulaev, mis suudab lükata kõik Androidi konkurendid alumisele riiulile. Kas tõesti? Vaatame.

Kiirlaadimine

Alustame sellest, millest alustab iga uue telefoni ostnud kasutaja – seadme laadimisest. Kui võtate OnePlus 11 punasest karbist välja, leiate sealt ka võimsa 100 W laadija ja soliidse punase USB Type-C juhtme, millel on tugevad, tõeliselt kauakestvad pistikuotsad. Juhtme selline värv on eriti praktiline, kui kodus on lapsi, kes pidevalt laadijaid või juhtmeid „laenavad“ – sa ei saa ju öelda, et „ma ei võtnud!“, kui punane juhe paistab sinu toast juba kaugelt silma.

OnePlus 11 on varustatud suhteliselt suure mahutavusega 5000 mAh akuga, sellise mahutavusega akud on tänapäeval ka teiste firmade telefonidel-lipulaevadel. Laadimiskiirus on muljetavaldav. Patenteeritud SuperVOOC kiirlaadimistehnoloogia tagab, et te ei pea kaua ootama – juba esimese 10 laadimisminuti jooksul laetakse tühi aku 50% tasemeni. Mina laadisin telefoni täis umbes 20 minutiga (tootja ütleb 25 minutit).

Veel üks aku ​​oluline omadus on selle elutsükkel. Mida rohkem kordi seadme akut laeme, seda rohkem väheneb nende mahutavus. Praegu on turustandardiks 800 laadimis-tühjenemistsüklit, mil aku säilitab veel 80% oma omadustest. Kui telefoni kasutatakse intensiivselt, siis saavutatakse mõlemad tsüklid 2 aastaga. OnePlus 11 aku ei muuda oma omadusi kaks korda suurema – 1600 – laadimis-tühjenemise tsüklite arvuga, mis tähendab, et aku omadused ei muutu oluliselt vähemalt nelja aasta jooksul.

Foto: ACC Distribution

Disaini peensused

Kui hoiate käes unibody-konstruktsiooniga telefoni OnePlus 11, siis tunnete kohe kõrgetasemelisi materjale ja kvaliteeti. Telefon ei ole raske, kaalub 205 g, kuid sobitub kätte suurepäraselt. Esiosa välimus on peaaegu identne eelmise mudeli OnePlus 10 Pro välimusega, selfie-kaamera asub nüüd, nagu varemgi, vasakus ülanurgas. OnePlus 11 telefoni raam on valmistatud metallist, see on väga õhuke, nii et ekraan hõivab peaaegu kogu esiosa.

Tagumine kate on juba teistsugune kui 2022. aasta mudelitel – OnePlus 11 telefoni roostevabast terasest kaameramoodul on ümmargune – selline lahendus on minu arvates atraktiivsem ja soliidsem. Moodulil on kolm objektiivi ja kahekordne LED-välklamp. Objektiivide hulgas on kuulsa Rootsi fototehnika tootja Hasselbladi logo, mis näitab, et OnePlusi ja Hasselbladi edukas koostöö jätkub.

OnePlus 11 on saadaval kahes värvitoonis: must ja rohekas. Kuigi mulle meeldivad värvilised telefonid, tahaksin seekord kiita just musta mudelit. Selle välimus on ülimalt soliidne, tagakaas on matt, sellele ei jää sõrmejälgi, kui aga telefoni käes pööratakse, siis vilgub keskel must firma logo.

Paremale küljele, raami ülaossa, on paigaldatud ainulaadne kolme fikseeritud asendiga liugur, mida teiste telefonide puhul ei ole näha olnud. See lülitab kiiresti ringi telefoni helinarežiimi: vaikne, vibreerimine, helisemine. See on väga mugav ja ka väga intuitiivne – saate telefoni vaigistada ilma seda taskust välja võtmata. Veidi madalamal on telefoni avamise nupp. Helitugevuse reguleerimise nupp asub vasakul, SIM-kaardi pesa allosas.

Telefoni kõlarid asuvad nii üla- kui ka allosas. OnePlus on kõlareid värskendanud, nii et „üheteistkümne“ helikvaliteet on veelgi parem, sealhulgas madalal helisagedusel.

Foto: ACC Distribution

Üks parima jõudlusega telefone turul

Kuigi tahaks rääkida telefoni kaameratest, tuleb veel veidi oodata, sest tähelepanu tuleb pöörata ka OnePlus 11 hämmastavale jõudlusele. Usun, et ma ei eksi, kui ütlen, et Androidi operatsioonisüsteemiga võimsamat mudelit ei ole olemas.

Esitledes möödunud aastal 2022. aasta mudelit OnPlus 10T, kirjutasin, et see on üks võimsamaid telefone turul. Siiski on 2023. aasta mudel OnePlus 11 veelgi produktiivsem, võimsam, veelgi energiasäästlikum – telefon on varustatud teise põlvkonna protsessoriga Snapdragon 8 Gen 2, uue videokiibiga Adreno 740, kusjuures saate valida variandi, millel on 8 või 16 GB muutmälu ja 128 või 256 GB püsimälu. Täiendavat mälukaarti ei ole võimalik sisestada, kuid kui sinu telefoni püsimälu on sama mahutav kui sülearvutitel, siis ei ole lisamälukaarte vajagi.

Testitud mudeli konfiguratsioon oli 16 GB + 256 GB. See hulk muutmälu on enam kui piisav: käivitasin spetsiaalselt palju erinevaid rakendusi, et taustal töötaks umbes 40 neist ja ... midagi hullu ei juhtunud – telefon töötas stabiilselt. Muide, OnePlus 11 muutmälu on kiiremat LPDDR5X tüüpi, seega on selle kiirus umbes 30% suurem ja energiatarve on umbes 20% väiksem.

Kuigi nutitelefoni püsimälu maht on kasutaja jaoks oluline omadus, võetakse sageli arvesse ainult gigabaitide arvu, kuid mitte mälu tüüpi. Enamikul Android-nutitelefonidel (sh lipulaevad) on 3.0 või 3.1 UFS-mälu. Kõigil OnePlus 11 mudelitel on möödunud aastal esitletud uue põlvkonna UFS 4.0 mälu. See uus standard on kaks korda kiirem kui UFS 3.1: kiirus ulatub 4200 MB/s-ni andmete lugemisel ja 2800 MB/s-ni nende kirjutamisel.

Võimas protsessor koos 16 GB muutmäluga töötab fantastiliselt – tundub, et selle telefoni jõudlusel ei ole piire. Lisaks sellele ei muutu OnePlus 11 sarnaselt eelmisele mudelile kuumaks Väga intensiivse töö puhul läheb see vaid veidi soojaks. See peaks meeldima neile, kes mängivad ressursimahukaid mänge pikka aega ilma pausideta.

Foto: ACC Distribution

Kaamerad ja pilt

OnePlus 11 kaamerate konfiguratsioonid on samuti paljulubavad, kusjuures lisakaamerad erinevad vanematest mudelitest üsna palju. 50MP põhikaameral on valgusjõuline (f/1.8), 24mm fookuskaugusega objektiiv, optiline pildistabilisaator ja kiire automaatne fookustamine. Pilt edastatakse uue mudeli Sony IMX890 andurile. Paljusid pildikvaliteedi parandamise ülesandeid täidavad protsessor ja tehisintellekt, nii et pildi kvaliteedi osas teil kaebusi kindlasti ei teki.

Teisel – ülilainurksel 48 MP kaameral, mis katab 115° vaatevälja, on samuti piisavalt valgusjõuline (f/2.0) objektiiv. See kaamera suudab pildistada kuni 3,5 cm kaugusel asuvaid objekte, seega sobib see suurepäraselt makrofotograafiaks. Varem kasutatud Samsungi või OmniVisioni andurid on nüüd asendatud Sony anduriga.

Kolmas kaamera – 2x optilise suumi ja Sony anduriga 32 MP teleobjektiiv – sobib ideaalselt portreevõtete tegemiseks. Kaamerarakendusel on kaks portreerežiimi, 1X jäljendab Hasselblad XCD 3.5/30mm objektiivi ja 2X jäljendab Hasselblad XCD 2.8/65mm objektiivi. Ma ei kahtle, et teile meeldivad väga selle telefoniga tehtud portreefotod, millel on selged ääred, kusjuures taust on loomulikult hägune.

Värvikalibreerimisele andis oma panuse ka fototehnika tootja Hasselblad – fotode värvid on loomulikud, täpselt sellised, nagu on need tegelikkuses, mis tähendab, et teil palju vabadust fotode töötlemisel rakendustega ja te ei hakka kunagi kurtma, et „telefon rikkus taas kõik värvid ära“.

Päevavalguses töötab peamine fotoaparaat suurepäraselt – peen detailsus, suur dünaamiline leviulatus ja erksad värvid. Ka pilves, „halli"“ ilmaga jäävad värvid üsna rikkalikuks ja kirkaks. Hämaras pildistades on foto kvaliteet ikka heal tasemel, värvid on endiselt ilusad, dünaamiline ulatus püsib piisavalt kõrge. Ka öösel tehtud piltide osas ei ole mul etteheiteid. Ma ei ütle, et need on ideaalsed – öösel ei pildista ükski kaamera täiuslikult, mõnikord tuleb teha mitu võtet, et soovitud pilt õnnestuks, kuid see on pimedas pildistamisel normaalne.

Mulle meeldisid OnePlusi inseneride elluviidud muudatused, nii et ülilaia nurgaga kaamera on põhikaameraga samal tasemel (dünaamiline ulatus ja värvid on sama head, teravus suurepärane ja pildid detailsed) ja telekaamera töötab hästi portreerežiimis. Tavaliselt ei pööra tootjad nendele kaameratele piisavalt tähelepanu ja need jäävad põhikaamerale oluliselt alla, kuid käesoleval juhul see ei ole nii. Mainima peaks ka selfide tegemiseks mõeldud 16 MP esikaamerat, mis fikseerib detailse pildi.

Filmimine on võimalik 8K eraldusvõimega (kiirusega 24 kaadrit sekundis), 4K eraldusvõimega (kiirusega 30 või 60 kaadrit sekundis) või 1080p eraldusvõimega (kiirusega 30, 60 või 240 kaadrit sekundis).

Näete kõiki oma fotosid eriti selgel, 6,7-tollisel kumerate servadega AMOLED-ekraanil. Ekraani eraldusvõime on 3216 × 1440, pikslite tihedus 525 ppi ja maksimaalne uuendussagedus 120 Hz. Olen kindel, et need numbrid räägivad ise enda eest. Telefoni paigaldatud LTPO3.0 tehnoloogia reguleerib ekraani sagedust olenevalt sisust, säästes sel viisil aku energiat. Ekraan on hästi kalibreeritud, värvid – naturaalsed. On olemas Dolby Visioni ja suure dünaamilise ulatusega HDR10+ funktsioonid, et saaksite videote vaatamise ajal nautida video maksimaalset kvaliteeti.

Foto: ACC Distribution

Lühihinnang

Enne hinnangu andmist tahaksin mainida, et telefon on varustatud OnePlusi meeskonna poolt modifitseeritud Android 13 versiooni OxygenOS 13 liidesega, millel on palju uusi funktsioone ja täiustusi, kuid samas on see intuitiivne, lihtsam ja „puhtam“. Ettevõte OnePlus annab teada, et antud liidest toetatakse ja uuendatakse 4 aastat (varem oli tähtaeg 3 aastat) ning telefoni turvasüsteemide toe ja uuendamise tähtaega on pikendatud 4 aastalt 5 aastale.

Seega hinnang: pärast rohkem kui nädal aega kestnud intensiivset OnePlus 11 telefoni testimist võin julgelt väita, et tegemist on hetkel ühe parima Androidi operatsioonisüsteemi omava lipulaevaga. OnePlus 11 meeldib kõigile, kes soovivad maksimaalset jõudlust, kiiret laadimist ja suurepäraseid kaameraid ning kes hindavad selle telefoni minimalistlikku „kerget“ disaini.

Eelised:

  • protsessori täiuslik töö, palju operatiivmälu;
  • suure mahutavusega püsimälu;
  • isegi intensiivse kasutamise korral töötab telefon terve päeva ja selle laadimine võtab vähem kui pool tundi;
  • väga nutikalt valitud kaamerakomplekt;
  • suurepärane ekraan;
  • head materjalid, soliidne disain, suurepärane kokkupanemise kvaliteet;
  • atraktiivne OxygenOS 13 liides.

Puudused:

  • siinkohal ei olegi millest kirjutada – ei saa ju kurta, et moodsal telefonil ei ole juhtmega kõrvaklappide ühendust ega pesa mälukaardi jaoks, kui selle sisemällu mahub 128 või 256 GB andmeid; ma ei saa isegi kirjutada, et see on kallis, sest nii ei ole, kui arvestame funktsionaalsuse ja hinna tasakaalu.
Copy
Tagasi üles