HUAWEI P60 Pro – kas nüüd võime peegelkaamera koju jätta? (1)

Andri Allas
, e-spordi suunajuht
Copy
HUAWEI P60 Pro nutitelefoniga tehtud pildid võib vabalt segamini ajada peegelkaameraga jäädvustud kaadritega
HUAWEI P60 Pro nutitelefoniga tehtud pildid võib vabalt segamini ajada peegelkaameraga jäädvustud kaadritega Foto: Huawei

Arutlesime hiljuti sõpradega, millise peegelkaamera peaks ostma üks algaja fotograaf enda esimeseks seadmeks, et õppida valgusega joonistamist. Kiirelt jõudsime üksmeelele, et selleks aparaadiks ei tohi olla peegelkaamera, vaid üks väga hea nutitelefon.

Põhjuseid, miks me sellise järelduseni jõudsime, on mitmeid. Esiteks on peegelkaamera suur, kohmakas, mõeldud vaid üheks tegevuseks ning seetõttu ei pruugi seda olulisel hetkel isegi kaasas olla.

Teiseks nõuab peegelkaamera hea pildi saamiseks erialaseid teadmisi. On küll tore mõista, mida tähendavad ava, säriaeg, valgustundlikkus ning mis on nende omavaheline suhe, ent samas saab ka ilma nendeta väga hästi hakkama. Kui neist näidetest said kõik asjaosalised aru, tekkis kohe järgmine küsimus – millist nutitelefoni siis valida algajale fotograafile? Miks mitte HUAWEI P60 Pro?

HUAWEI P60 Pro mudel on saadaval kahes erinevas värvitoonis – must ja rokokoo stiilis pärlitekstuuriga
HUAWEI P60 Pro mudel on saadaval kahes erinevas värvitoonis – must ja rokokoo stiilis pärlitekstuuriga Foto: HUAWEI P60 Pro

Kui nutitelefonid on päevavalges häid pilte teinud juba aastaid, siis peamiselt kehvemates valgustingimustes või hoopis pimedas tehtud jäädvustused on seni jäänud komistuskiviks. HUAWEI P60 Pro lahendab antud probleemi mobiili tagaküljel asetseva kolme kaameraga, millest peamine, 48MP valgustundliku sensoriga mudel, on mõeldud just keerulisteks valgustingimusteks.

Põhikaamera parimaks omaduseks on reguleeritav mehaaniline katik, mida võis eelnevalt kohata näiteks HUAWEI Mate 50 Pro nutitelefonil. See lubab muuta ava ehk teatud ajahetkel sensorile ulatuva valguse hulka. Sarnaselt Mate 50 Pro mudelile on ka siin võimalik seda reguleerida kümne astmega ava 1,4 ja 4 vahel.

Lahtisem ava tähendab keerulistes valgusoludes lühemat säriaega, samas ka suuremat sügavusteravust. Nii ei ole detailsed ja müravabad pimedates oludes tehtud fotod vaid peegelkaamerate pärusmaa. Eriti hästi tuleb põhikaamera erilisus just öösel tehtud piltides esile. Nii saab jäädvustada maastikufotosid, mida valgustab vaid kuu, seda ka lühemate säriaegadega.

HUAWEI P60 Pro puhul on erilist tähelepanu pööratud just öösel pildistamise seadetele ning sellega kaasnevatele filtritele ja töötluslahendustele.

Põhikaamera kõrvalt leiame suum- ehk telekaamera, mis on samuti varustatud 48MP valgustundliku sensoriga. Siin aga kasutatakse 3,5x optilist- ja 10x hübriidsuumi, et tuua võimalikult kaugel asuvad objektid kaamerasilmale lähedale. Nende kahe tehnoloogia omavahel kombineerimisel saavutatakse 12MP fotojäädvustuste juures kuni 100x suum. Mõlemad eelpool nimetatud kaamerad omavad ka pildistabilisaatorit ehk HUAWEI IOS-süsteemi.

HUAWEI P60 Pro telefoniga tehtud näidispildid

Pildistamine ei ole ammu enam pelgalt mehaaniline tegevus. Iga foto, mida me näeme, on ühel või teisel moel töödeldud. Sealt on näiteks eemaldatud müra, tehtud värve erksamaks või toodud detaile rohkem esile. Head nutitelefonid teevad ka seda kõike, kuid kasutajale märkamatult. HUAWEI P60 Pro puhul on erilist tähelepanu pööratud just öösel pildistamise seadetele ning sellega kaasnevatele filtritele ja töötluslahendustele.

HUAWEI P60 Pro IP68 veekindlustasemega ehk telefon talub vett kuni 1,5m sügavusel 30 minutit
HUAWEI P60 Pro IP68 veekindlustasemega ehk telefon talub vett kuni 1,5m sügavusel 30 minutit Foto: HUAWEI P60 Pro

Kogu seda ökosüsteemi, alates optikast, mehhaanilistest lahendustest ning lõpetades tarkvaraliste pildiparandustega, nimetatakse HUAWEI tippseadmetel XMAGE-lahenduseks. Sellega tagatakse tarbija jaoks kindlus, et tootes on kasutatud parimaid ja uusimaid tehnoloogilisi lahendusi.

Telefon peab aga tegema muudki peale pildistamise. P60 Pro on siinkohal varustatud esimese põlvkonna Snapdragon 8+ 4G protsessoriga. Ekraaniks aga 6,67 tolline ja 2700x1220 resolutsiooniga 120hz adaptiivse värskendussagedusega LTPO OLED-ekraan. Kuna nutitelefoni üheks suurimaks akutarbijaks on ekraan, siis selle vastu arendati just LTPO-tehnoloogia. See võimaldab seadmel jooksvalt muuta ekraani värskendussagedust ning seeläbi säästa akut.

Foto: HUAWEI P60 Pro

Rääkides aga akust, suudab see mahutada 4815 mAh. Seda laeb 88W SuperCharge’i võimekusega kiirlaadija, mis täidab poole akust kõigest 10 minutiga. Telefonil on ka 50W juhtmevaba laadimise võimekus. Tavapraktikas tähendab see vähemalt kaht päeva laadimisvaba kasutust ning kui näiteks unustad telefoni laadida, saab selle terveks päevaks ära täita kiiremini kui jõuab juua ühe hea kohvi.

Ekraani katab turvaline Kunlun Glass. Sama kaitseklaasi kasutab ka näiteks Mate 50 Pro mudel. Kuna viimane on kauem turul olnud, võib internetist leida väga ekstreemseid testivideoid, millest väljutakse kriimustusteta. Nende vaatamine ei tekita kuidagi järeleproovimise soovi, kuid hea on teada, et kogemata taskust mööda pandud telefon peab kukkumisele hästi vastu. Lisaks on P60 Pro IP68 veekindlustasemega ehk telefon talub vett kuni 1,5m sügavusel 30 minutit.

HUAWEI P60 Pro mudel on saadaval kahes erinevas värvitoonis – must ja rokokoo stiilis pärlitekstuuriga. Kui esimene neist on minimalistlik ja pigem tagasihoidlik, siis teine värvitoon on väga eriline. Nimelt on tolle puhul tagumine külg kaetud pärlipulbriga, mis teeb iga telefoni mustri täiesti unikaalseks. Nii kombineeritakse 18. sajandi meistrite oskusi kaasaegse tehnoloogilise võimekusega.

HUAWEI P60 Pro erimudeli tagumine külg kaetud pärlipulbriga, mis teeb iga telefoni mustri täiesti unikaalseks
HUAWEI P60 Pro erimudeli tagumine külg kaetud pärlipulbriga, mis teeb iga telefoni mustri täiesti unikaalseks Foto: HUAWEI P60 Pro

Gspace rakenduse kaudu on HUAWEI seadmetel tagasi ka näiteks erinevad Google'i ökosüsteemi kuuluvad äpid. Nende kasutamiseks tuleb AppGallery kaudu alla laadida Gspace ning seejärel on kasutajal juba juurdepääs teiste seas sellistele rakendustele nagu YouTube, Messenger, Gmaili, Instagrami, Google Photos ja Google Maps. Alla laetud äpid töötavad küll Gspace'i kaudu, kuid iga rakenduse käivitamise otsetee on võimalik luua telefoni avakuvale.

HUAWEI on suutnud oma värske P60 Pro nutitelefoniga viia mobilse pildistamiskogemuse taas sammu võrra kõrgemale. Erinevate kaamerate riist- ja tarkvaralised lisad täiendavad teineteist ning teevad keerulistes olukordades fotode jäädvustamise nauditavaks kogemuseks. Lisaks sellele loovad pärlitolmuga mudel ning uuenduslikud tehnilised lahendused meeldiva kontrasti kaasaja ja kunagiste suurmeistrite vahel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles