Terminaator tuligi tagasi: leegiheitjaga robotkoera juhib tehisintellekt

tehnika.postimees.ee
Copy
Robotkoer leegiheitjaga suudab tuld pritsida kümne meetri kaugusele.
Robotkoer leegiheitjaga suudab tuld pritsida kümne meetri kaugusele. Foto: Xmatter LLC

Mis võiks olla järgmine ulmefilmist «Terminaator» päris ellu jõudev lahendus, arvestades viimase aja tehnoloogilisi arenguid? Uue leiutise põhjal võiks välja pakkuda, et see on filmis Arnold Schwarzeneggeri kehastatud humanoidroboti Terminaator abiline: koer Terminator Dog, mis sülgab surma leegiheitjaga.

Tegemist pole vaid idee või prototüübiga, mida kõike robotkoeraga teha saaks, vaid päris ettevõte Throwflame võtab juba vastu tellimusi päris robotkoerale Thermonator, pakkudes leegiheitjaga neljajalgset masinat neile, kes tunnevad, et ilma selleta on neil elust midagi puudu.

Leegiheitjaid tootev ettevõte pani neli aastat tagasi oma seadme droonile, mis purskas tulejoa 7,6 meetri kaugusele. Nüüd on tuld ja kaost levitav masin robotkoera turjal.

Thermonator saadab tulejoa kuni kümne meetri kaugusele, segades kütuse tuleohtlikuks õhuga segatud seguks. Leegiheitja suudab põletada kuni 30 sekundit järjest.

Masin, millele leegiheitja paigaldati, paistab olevat sama, millele Venemaal kinnitati automaatrelv: Unitree GO1. Tegemist on odava Hiina päritolu neljajalgse robotiga, mida juhib tehisintellekt.

Leegiheitjaga robotkoerale on olemas ka täiesti praktiline rakendus ja see aitab ära teha inimese jaoks ebameeldivaid või lausa ohtlikke töid.
Leegiheitjaga robotkoerale on olemas ka täiesti praktiline rakendus ja see aitab ära teha inimese jaoks ebameeldivaid või lausa ohtlikke töid. Foto: Xmatter LLC

Maailmalõpurelvana tunduv seade on tegelikult praktilise otstarbega, kirjutab New Atlas. Leegiheitjaid nimelt kasutatakse näiteks umbrohu hävitamiseks, põllul oleva kõrre põletamiseks, kontrollitud põletuseks metsa majandamisel ja muudel otstarvetel, mis kõik on tavaliselt inimese jaoks ohtlikud ja ebameeldivad. Seega tasub see töö anda robotitele.

Thermonator on saadaval eeltellimiseks selle aasta kolmandast kvartalist ning kohaletoimetamisega alustatakse aasta lõpus. Ainult leegiheitja maksab 640 eurot, millele tuleb lisada Hiina robot GO1, mille saab kätte hinnaga 2470 eurot.

Vaata lühikesest videost, kuidas leegiheitjaga robotkoer tegutseb:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles