Esimene klõps: sellise ööpildi tegi äsja Soulis esitletud uus Samsung Galaxy Fold5 nutitelefon

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Foto: Samsung

Täna Soulis toimunud Samsungi uute voldiktelefonide esitlusel sai teha ka esimese pildi uue nutitelefoniga, millel on mitu uut omadust. Siin on näide öisest pildist kõrghoone aknast, mille tegi Samsung Galaxy Fold5 oma tagakaameraga.

Nii nagu kogu voldiktelefonide ajaloo jooksul Samsungil kombeks, ei panda murtava ekraanipaneeli ja hingede niigi kalli tehnoloogia pärast neisse telefonidesse hindu veelgi üles kruvivat tippkomplekti pilditegemise sensoreid, vaid tehakse natuke järeleandmisi. Kui palju, seda saab teada pilti tehes.

Kätte saadud Samsung Galaxy Fold5 saigi esimese klõpsu kätte pimedas Korea öös, võttes läbi akna üles valgustatud linnatänava. Kahjuks on sellepärast natuke jäänud peale ka aknapeegeldusi, aga varsti saab ehk juba korralikult õue pildistama minna. 

Foto: Kaido Einama

Voldiktelefonil on viis kaamerat:

  • põhikaamera — 50 MP;
  • ülilainurk — 12 MP;
  • telefoto — 10 MP;
  • tagakaane ekraani selfie kaamera — 10 MP;
  • sisemise volditava ekraani selfie kaamera — 4 MP.

Neist kasutatakse öise pildi jaoks ilmselt 50 MP sensorit. Kaamerakomplekt on pealtnäha sama, mis eelmisel aastal, aga algoritmide ja tarkvarauuendusega peaks see tegema paremaid fotosid. Samas pole teada, kas põhikaamera on ikka samasugune (kuigi sama 50-megapikslise suurusega) kui Fold4 puhul, sest selle kohta veel täpsemalt ei räägitud.

Tavaliselt aitavad algoritmid ja tehisintellekt suure pikslite hulgaga fotol punkte kimpu koguda ja grupeerida, et mitme kaardi peale mürapikslid ja udusus välja filtreerida. Samsung ongi lubanud, et just hämaramates oludes suudab uus mudel paremaid ja teravamaid tulemusi anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles