ARVUSTUS Kokkumurtav telefon Galaxy Fold5: kas nii hea, et asendab juba tahvlit ja sülearvutit?

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Voltida pikuti või risti? Kui tahad suure ekraaniga telefoni, mis töötab ka tahvlina, siis vildi lahti Galaxy Fold5. teistpidi volditava ekraaniga telefon tuli Samsungil ka samal ajal välja - Flip5, kuid sellel saab tavalise ekraani poole väiksemaks voltida.
Voltida pikuti või risti? Kui tahad suure ekraaniga telefoni, mis töötab ka tahvlina, siis vildi lahti Galaxy Fold5. teistpidi volditava ekraaniga telefon tuli Samsungil ka samal ajal välja - Flip5, kuid sellel saab tavalise ekraani poole väiksemaks voltida. Foto: Kaido Einama

Samsung esitles juuli lõpus Seoulis maailmale oma uue põlvkonna voldiktelefone, millest suurem mudel Galaxy Flip5 pole saanud mitte ainult pisiparandusi, vaid üht-teist on ka päris suurelt paremaks muutunud. Esimene, mida kasutaja kindlasti märkab, on see, et telefon käib kokku pea ilma õhuvaheta justnagu tavaliseks telefoniks, ehkki on natuke paksem.

Varem jäi kokkumurtud mobiil justkui kiilukujuliseks, õhuvahega hingede poolel. Kuid see pole veel kõik. Üldiselt võib igapäevaselt ära harjuda paljude mugavustega, mida tavalise telefoniga kasutada ei saa. Näiteks on väline ekraan mobiilil väga ere ja helistamiseks või kiireks sõnumitele vastamiseks pole vaja kaant avadagi.

Üks hea asi aga, millepuhul suur ekraan tasub kindlasti lahti voltida, on pildistamine. Sul on olemas suur ekraan, kust näha väga täpselt ja selgelt, mis kvaliteediga pilt ähvardab välja tulla. Tavaliselt kipub mobiilidel olema pisike ekraan nii hea, et ka kehvema kvaliteediga pildid võivad esialgu tunduda väga ilusad. Alles arvutist suurelt ekraanilt vaadates selguvad iluvead. Fold5 puhul seda viga peaaegu pole: suur lahtivolditav paneel kisub ka kõik vead suuremalt esile ja saad oma pilti veel lihvida enne päästikule vajutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles