Need on Samsungi uute volditavate telefonide kõige lahedamad omadused, millest teadma peaksid

Samsung
Copy
Foto: Samsung

Pisut üle kuu eest esitles Samsung enda uusi volditavaid nutitelefone, mida näeb linnaruumis inimeste käes iga aastaga aina rohkem. Seega tasub teada, mis nende telefonide juures siis erilist on. Samsungi ekspertide sõnul leiab uutest Galaxy Flip5 ja Galaxy Fold5 telefonidest lahedaid uuendusi nii tarkvara kui ka riistvara poolelt.

Kaamera iga nurga all

Nagu ikka, kasutavad inimesed enda nutitelefone tänapäeval suures osas just pildistamiseks. Seadmete kaamerakvaliteet on muutunud väga heaks ning sotsiaalmeediarakendused on meie igapäevaelu lahutamatud osad.

Foto: Samsung

Just selleks saab Samsungi uute Galaxy Fold5 ja Galaxy Flip5 telefonide juures kasutada FlexCam lahendust. Sisuliselt tähendab see, et kuna telefonid on volditavad, siis saab need ka pooleldi lahti voltida ning neid seejärel mugavalt mõnele pinnale asetada, et näiteks reisil ollest endast ja kaaslasest pilti teha. Statiivi polegi tarvis. Lisaks sellele saab pooleldi lahti volditud telefoni kasutada ka näiteks YouTube’i videode vaatamiseks nii, et video mängib ekraani ülemises ja video pausile paneku ja muud nupud on ekraani alumises osas.

Mitu ekraani

Teiseks on volditavate seadmete suureks eeliseks see, et sul on kasutada mitu ekraani, millega saab teha erinevaid asju. Galaxy Flip5 telefoni puhul on väline väiksem ekraan mõeldud ennekõike kiiremate asjade ajamiseks, näiteks kalendriteadete vaatamine, muude teavituste haldamine ja kiirem sõnumitele vastamine. Sisemine ekraan on aga selleks, kui on siiski vaja kogu telefoni funktsionaalsust, nt kirjutada midagi pikemat või kasutada täissuuruses rakendusi.

Foto: Samsung

Galaxy Fold5 puhul on aga väline ekraan juba tihtipeale piisav enamike asjade ajamiseks, kuna see on suuruselt võrreldav tavalise nutitelefoni ekraaniga. Kui telefon lahti voltida, avaneb kasutajale aga palju suurem väiksemat tahvelarvutit meenutav ekraan, mis sobib suurepäraselt mitme rakenduse korraga kasutamiseks ja tööasjade ajamiseks. Samas on see hea ka meelelahutuseks, kuna pilt ekraanil on tavalisest nutitelefonist palju suurem.

Lahe taskust välja võtta

Kolmandaks tuleb arvestada, et telefonid ei ole enam ammu pelgalt seadmed helistamiseks, need näitavad midagi kasutaja ja tema eelistuste kohta. Seetõttu on volditavad telefonid kindlasti need, millega silma paista. Kui see taskust välja võtta, püüab telefon kindlasti palju pilke ja algatab nii mõnegi vestluse teemal „Oo, see on ju see volditav telefon, kuidas on?“.

Need ei ole õrnad

Viimaks tasub arvestada, et viimastel aastatel on volditavad telefonid teinud suuri samme edasi just vastupidavuse osas. Need on tehtud palju töökindlamaks ning täna ei pea enam veepritsmete ja põrutuste pärast niivõrd muret tundma.

Galaxy Flip5 ja Galaxy Fold5 nutitelefonid on IPX8 veekindlusreitinguga ning samuti on mõlemat seadet testitud voltimisele vastupidavuse osas, voltides neid kinni ja lahti mitusada tuhat korda.

Foto: Samsung
Copy
Tagasi üles