Vaata, kui palju leiab tänapäevastest nutitelefonidest taaskasutatud materjale

Samsung
Copy
Foto: Samsung

Täna on pea iga inimese taskus nutitelefon, mistõttu pingutavad tootjad palju, et nende tootmine mõjutaks keskkonda nii väga kui võimalik ning samuti kasutatakse tänastes nutiseadmetes ka erinevaid taaskasutatud materjale. Samsung Eesti tootekoolitaja Kirill Kozlov toob näiteks Samsungi uued Galaxy Flip5 ja Galaxy Fold5 nutitelefonid, mille seest leiab nii taaskasutatud klaasi kui ookeaniplastikut.

„Meie kõige uuemates volditavates seadmetes on kasutatud näiteks taaskasutatud alumiiniumi ja ookeaniplastikut, millest suure osa moodustavad ookeanidest korjatud äravisatud kalavõrgud, veetünnid ja PET pudelid,“ sõnas Kozlov. Lisaks sellele kasutavad mõlemad uued volditavad seadmed välispoolel Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 klaasi, mis on 22% ulatuses valmistatud taaskasutatud klaasist.

Samuti on Kozlovi sõnul suurendatud osade arvu, milles kasutatakse erinevaid taaskasutatud materjale. Galaxy Flip5 ja Galaxy Fold5 puhul on taaskasutatud materjale paigutatud 15 erinevasse telefoni osasse.

Kozlov rõhutab, et lisaks sellele on väga oluline vähendada tekkivaid jäätmeid ka seadmete pakendamisel, mistõttu pingutab Samsung hoolega, et vähendada erinevate ühekordsete plastikute kasutamist telefonide karpides. Seetõttu on paberist pakendi osad, mida kasutatakse Samsungi seadmete pakendamiseks, valmistatud 100% ulatuses taaskasutatud paberist.

Koos füüsiliste osadega seadmetes on uue nutitelefoni eluea juures oluline roll tarkvaral. Kui telefon ei saa enam tarkvarauuendusi, muutub see aeglaseks ning inimesed otsustavad
tihtipeale uue seadme soetada, mis tekitab e-jäätmeid veelgi juurde. Just seetõttu pakub Samsung kõigile oma seadmetele viis aastat turvauuendusi ja neli põlvkonda Android operatsioonisüsteemiuuendusi.

Vaata infograafikutelt, kuidas Samsungi uutes volditavates telefonides taaskasutatud materjale kasutatakse.

Foto: Samsung
Foto: Samsung
Copy
Tagasi üles