Heelia Sillamaa 6 lemmikomadust Samsung Galaxy ökosüsteemil

Samsung
Copy
Foto: Samsung

Saatejuht, ajakirjanik ja sisulooja Heelia Sillamaa astus juulikuus #TeamGalaxy poolele, nüüd jagab oma kogemust telefonivahetusega seoses ning oma lemmikuid funktsioone, rakendusi ja omadusi Galaxy Flip5 nutitelefonil, aga ka teistel ökosüsteemi seadmetel.

Heelia tunnistas, et pabistas üleminekul kõige rohkem, kuidas kõik rakendused ja pildid ja muu sisu sujuvalt uude seadmesse saada. „Tunnistan, et kogu see protsess oli palju mugavam kui ma arvasin. Eks ole mul ka meeles veel need vanad ajad, kui telefonivahetus tähendas sisuliselt nullist alustamist, kuid tänasel päeval on vaja selleks vaid üht rakendust (SmartSwitch) ja saad väga kiiresti ja mugavalt kõik oma asjad üle tuua. Kasutasin enne iPhone’i ja ka sealt tuli kõik väga kiiresti üle. Võttis aega kõige rohkem 40 minutit ja tegin ise samal ajal köögis süüa, kui telefon teises toas minu eest kogu selle töö ära,“ kirjeldas Heelia protsessi.

Kui Heelia on oma sotsiaalmeedias ületulekust rääkinud, siis ka peamine tagasiside ja mure tema jälgijatel telefonivahetusega, eriti kui vahetada ka operatsioonisüsteemi, on vahetamise keerukus ja andmete, piltide, failide ületoomine. „Instagramis olen tõesti oma jälgijatelt saanud palju tagasisidet, et telefoni vahetuse juures kardetakse kõige rohkem just seda andmete ületoomise protsessi. Mul on hea meel, et saan siis oma positiivsest kogemusest rääkida ja teisi julgustada, et ainult teise operatsioonisüsteemi kartuses ei tohiks küll telefon vahetamata jääda," rääkis Heelia.

Tänaseks on Heelia oma uute seadmetega väga harjunud ja rahul, kuid tunnistab, et esimesed paar päeva oli ikka keeruline. „Eks ma jõudsin natuke ikka ka oma otsust kiruda ja muretsesin, et kas ma ei harjugi uue süsteemiga ära. Juba paari päeva möödudes oli mul aga kõik selge ja täna olen hoopiski veidi segaduses, kui pean elukaaslase iOS telefoni kasutama,“ selgitas ta.

Olles pea kaks kuud Samsung Galaxy Flip5 kasutaja olnud, ütles Heelia, et väga mitmed asjad on lihtsamad ja mugavamad. Näiteks on tema hinnangul failide avamine kergem ja mugavam ning ka mitmed tööasjad lähevad kiiremini, just raamatupidamisega seoses. „Minu Flip5 mäletab väga hästi, millisesse Google Drive kausta viimati dokumente üles laadisin ning saan kiirelt ja mugavalt samasse ja õigesse kohta ka uued dokumendid salvestada.“

Samsung Galaxy Flip5 omamine on positiivselt mõjunud ka pildistamisele ja sisuloomele. „Ma väga naudin Flipiga piltide tegemist. Harjumatu on näha, kui hea kvaliteediga saavad olla ka kõige suvalisemad kiiruga tehtud selfid, kui sa saad kasutada selleks tagakaamerat ja end telefoni ekraanilt samal ajal ka näha,“ märkis Heelia. Ta lisas, et ka sõprade seltskonnas on see volditav nutitelefon suur hitt ning enam ei ole tema telefonis vaid klassikalised seisame kõik reas grupipildid, vaid pildistada saab hoopis huvitavamate ja ebatavalisemate nurkade alt. „Elu, melu ja autentsus jääb palju paremini pildile. Enam ei jää grupipiltidelt keegi välja ja võõrastelt pildistamiseks abi paluma ei pea, kõik saab ise tehtud ja pildid tulevad veel pealekauba palju erilisemad ka."

Heelia sõnas, et Galaxy Flip5 on väga mõnusas ja mugavas suuruses. „Telefon on nii mugavalt pisike, et kippus mul vahepeal isegi veidi ära kaduma.," lausus Heelia naerdes ja lisas, et tema vanem poeg ei saanud alguses isegi aru, et tegemist on üldse nutitelefoniga. Heelia rääkis, et telefoniga saab kõvasti tähelepanu ka väljastpoolt. Nooremad ei tea klapiga telefone ning vaatavad Flip5 kui ilmaime. „Eks mulle on ikka veidi nostalgiline ka, sest teismeeas olid kõigil volditavad telefonid ja nüüd olen ringiga sinna tagasi jõudnud. Selles osas on ikkagi see kompaktsus ja mugavus asendamatu. See, et telefon mahub igasse taskusse, on minu jaoks suur asi." Alguses ei osanud Heelia ette kujutada, kuidas näeb välja lahti volditud ekraani kasutamine, kuid tõdeb, et lahtivoldituna kasutaks ta kui täiesti tavalist nutitelefoni ekraani.

„Olen ka oma Galaxy Tab S9 Ultra tahvelarvuti suur fänn. Kuna meil on hetkel pooleli uue kodu projekteerimine, on väga mugav võtta Tabist arhitekti saadetud joonised lahti ning S-Pen'i abil kirjutada ja joonistada sinna peale kõik omapoolsed mõtted ja kommentaarid ning see siis koos nendega tagasi saata,“ rääkis Heelia oma kogemusest tahvelarvutiga. Lisaks ütles Heelia, et väga lihtne on lisada jooniste peale inspiratsiooniks pilte. Kui fotod on nutitelefonis, siis saab kasutada „drag and drop“ funktsiooni, et need kiiresti tahvelarvuti ekraanile saada.

Foto: Samsung

Teine väga väärtuslik rakendus tahvelarvutil on Clip Studio Paint, kus on olemas igasuguseid põhjasid, mille peale luua erinevaid visuaale ka sotsiaalmeedia jaoks ja koheselt õigesse formaati ka salvestada. „Näiteks kui joonistad ringi, siis see rakendus korrigeerib selle automaatselt täiuslikult ümmarguseks ringiks,“ kirjeldas Heelia Tab S9 Ultra kasutamist. Lisaks kiitis Heelia tahvelarvuti mõnusalt suurt ekraani ja kvaliteetset heli, mis YouTube’i videote vaatamiskogemust parendab.

Lisaks on Heelial Galaxy ökosüsteemis ka Galaxy Watch6 nutikell, mida on peamiselt sportimiseks kasutanud. „Mulle väga meeldib, et kell annab mulle jooksmise kohta tagasisidet. Ma ei ole küll profisportlane, aga selline väga põhjalik tagasiside annab mulle motivatsiooni ja jõudu juurde. Samuti meeldib mulle see, et saan jooksurajal olles kella helisalvestusi teha, et head mõtted meelest ära ei läheks enne koju tagasijõudmist,“ muljetas Heelia.

Foto: Samsung

Viimase seadmena oma ökosüsteemist, räägib Heelia Galaxy Buds2 Pro kõrvaklappidest, mida ta iganädalaselt kasutab, kui tööasjus Tallinnas käima peab. „Käin pealinnas rongi või bussiga, mistõttu hindan väga aktiivset mürasummutust. Nii on mul aeg iseendale ja oma toimetustele ka siis kui pinginaaber rongis otsustab terve tee telefoniga rääkida. Seega on need kindlasti väga hea investeering kõigile neile, kes hoolivad oma privaatsusest ja reisivad palju ringi,“ märkis Heelia.

Lisaks jagab Heelia Sillamaa 6 funktsiooni, rakendust ja omadust, mis talle Samsung Galaxy ökosüsteemi seadmete puhul eriti silma on jäänud ja positiivset elamust pakkunud:

SmartSwitch – parim abimees telefoni vahetamiseks, lihtsalt pane laadima ja tee senikaua muid asju;

Flex Window – tee selfid kvaliteetse tagakaameraga ning vaata, mis ja kes ja kuidas ikkagi pildile jääb;

Lehvita ja pildista – kas teadsid, et kui tahad Samsungi nutitelefoniga selfit teha, siis ei pea ühtegi nuppu vajutama. Lihtsalt tõsta käsi kaamera suunas ning telefon teebki foto;

Flex režiim – unusta tavapärased pildid, vaid avasta lahedaid ja unikaalseid nurki oma fotodel;

Clip Studio Paint – täielik unistus tahvelarvutis kui sisuloome, disain ja kunst sind kõnetavad. Lisaks saad oma telefoni kasutada värvipaletina;

QuickShare – jaga fotosid ja videoid originaalresolutsioonis ja -kvaliteedis kõigiga, olenemata mis telefoni nad kasutavad.

Copy
Tagasi üles