Mis teeb GoodMen-ist head mehed?

Samsung
Copy
Foto: Samsung

Videoproduktsiooniga tegelevate Freddy Jakobsoni ja Gabriel Mältoni humoorikad videod löövad nii TikTokis kui ka Instagramis laineid. Duo tegutseb nime all Goodmen Productions ning hiljuti liitusid nad ka Samsungi #TeamGalaxy perekonnaga. Freddy ja Gabriel jagasid oma videomaailma kogemusi ning rääkisid, kuidas telefonivahetus on nende ettevõtmisi toetanud.

Foto: Samsung

Goodmen Productionsi tähelend sai alguse juba aastaid tagasi kui kokku sattusid head sõbrad ja ägedad ideed. „Meie gümnaasiumis toimusid videokonkursid, kus me iga aasta üht-teist võitsime. Sealt saime enesekindluse ja tuhina sisse,“ läksid Gabrielil silmad särama. Ta lisas: „Hakkasime klassivendadega Instagrami ja Youtube’i üles laadima lühivideoid oma seiklustest loodusesse ning ei läinud kaua aega mööda kui meie lokatsioonid liikusid ka linnaavarustesse. Oma tegemistega jäime silma nii mõnelegi tuttavale ja sugulasele, kes nägid meis potentsiaali ja soovisid, et neile tootevideoid teeksime. Tänu sellele jõudis meie kanal isegi Delfi Noorte Häälde.“

Kuigi alguses oli GoodMen videoproduktsiooni ettevõte, mis tegeles muusikavideote, kinnisvara filmimise ja aftermovie-dega, siis nüüdseks on umbes 90% nende sisust promo- ja reklaamvideod, kus põhilisteks nägudeks on Freddy ja Gabriel ise. „Lisaks videote tootmisele tegeleme ka ettevõtete koolitamisega sotsiaalmeedia videoturunduses,“ sõnas Freddy.

Foto: Samsung

Enne videograafi kaasamist tegeles Freddy enamasti montaaži ja filmimise poolega ning Gabriel ettevõtte haldamisega, kuid mingil hetkel oli selge, et on vaja abikäsi. „Nõudlus meie videote järele kasvas ning tempokaks kulgemiseks oli ainuõige valik meeskonda suurendada. Nüüd, kus Freddy saab keskenduda monteerimise asemel kogu produktsiooni juhtimisele, on meie produktiivsus kõvasti kasvanud. Nõudlus muidugi enda kasvuga alla ei jää, seega pole välistatud, et lähitulevikus laieneme veelgi,“ rääkis Gabriel.

Aastatega on meeste loomeprotsess muutunud üpriski sujuvaks. Alguses mõeldakse välja video põhiidee ja süžee ning seejärel hakatakse seda vürtsitama erinevate naljade ja kaasahaaravate lausetega. Ideede kogumine oleneb väga palju sellest, mis videot filmima hakatakse. Mõnikord tuleb neil juba kliendiga vesteldes mõni geniaalne idee, teinekord peab jällegi pikemalt mõtisklema ja ajurünnakuid tegema. „Näiteks tekkis meil koheselt suurepärane idee minna Samsung Flip5 ja Fold5 nutitelefonidega raamatupoodi, sest need meenutavad raamatut või märkmikku. Nii see mõte teoks saigi ja poes olevad müüjad olid väga segaduses kui uurisime, miks meie tellitud raamatutel lehti vahel pole,“ jutustas Freddy elevusega.

Kuigi põhiline idee ja mõtted on Goodmenil enne filmimist kirja pandud, jagub nende videotesse ka spontaansust. „Meil ikkagi on vaja mingisugust plaani, et hoida põnevust ja vaadata, et meie idee liiga laiali ei valguks. Siiski on meil kombeks, et me enne filmimist kohapealsetele inimestele liiga palju ette midagi ei räägi, et tekiks ka spontaanseid momente, mis lisavad videotele vürtsi,“ rääkis Gabriel. Eriti eredalt on neil meeles eelmainitud raamatupoe situatsioon, kus telefonide ette näitamisel küsis müüja imestunult, et kas selline ’raamat’ on tõesti nende poest ostetud ja kas noormeestel ikka tšekk on alles. Freddy lisas veel, et alati ei õnnestu ägedaid emotsioone püüda ning siis peab kas ideed veidi muutma või sõbrad appi võtma. Sõbrad on noormeeste tegemiste osas tohutult toetavad ning on rõõmuga valmis videotes osalema ja panustama.

Foto: Samsung

Noormeeste ettevõtte haldamine ja videoproduktsioon muutus veelgi produktiivsemaks pärast Flipi poolele tulekut ehk Samsungi volditavate seadmete kasutuselevõttu. Gabrieli sõnul on neil inimestega suhtlemist palju ja seadmed muudavad selle haldamise palju lihtsamaks: „Samsung Watch6 nutikella ja Fold5 nutitelefoni kombo on uskumatult mugav ja efektiivne. Kui varasemalt oli mul pidev probleem, et unustasin oma telefoni pärast koosolekuid hääletu peale ja magasin nii mõnegi töökõne või meeldetuletuse maha, siis enam mul sellist mure ei ole. Watch6 annab mulle sissetulevatest teadetest ja kõnedest teada isegi siis, kui unustan telefoni vaiksele režiimile.“ Ta lisas, et tema üks lemmikomadusi Fold5 telefoni juures on selle lai ekraan, sest märkmete tegemine ja materjalide lugemine on suurelt ekraanilt nii palju mugavam ja silmasõbralikum.

Foto: Samsung

Freddy jaoks on kompaktne Flip5 ideaalne kiire ja liikuva tööstiiliga inimesele. Lisaks, annab see Freddy sõnul hea võimaluse jällegi eristuda ning silma paista originaalsusega: „Meie seadmed on mõnusa kiiksuga, täpselt nagu meiegi.“ Flex Window välisekraanilt saab tarbida Freddy sõnul kiirelt infot mida päeva jooksul koguneb väga palju. „Multifunktsionaalne kaamera ning kogu päeva kestev aku on pikkadel filmimispäevadel ülimalt oluline,“ märkis Freddy.

Copy
Tagasi üles