Kas täna saaks juba sülearvuti asemel osta tahvelarvuti?

Samsung
Copy
Foto: Samsung

Sülearvutid on meie igapäevase tööelu lahutamatuks osaks ja paljud kasutavad neid ka koolitööks või vaba aja veetmiseks kodus, näiteks sarjade või filmide vaatamiseks. Samas on just tahvelarvutid viimaste aastatega teinud olulisi samme edasi ning täna saab neid juba kasutada sülearvuti asemel.

Klaviatuurümbris külge ja valmis

Et tahvelarvutist maksimumi võtta, saab sellele juurde muretseda klaviatuurümbrise. Samsungi Galaxy Tab S9 seeria tahvelarvutite jaoks on see olemas ja ümbrise sees on ka spetsiaalne pesa, kus hoida tahvelarvutiga kaasas olevat puutepliiatsit S Pen.

Sisuliselt muudabki see tahvelarvuti sülearvutile väga sarnaseks, selle saab lahti võtta ja sülearvutile sarnaselt lauale asetada ning ümbrisel on olemas korralik klaviatuur koos puuteplaadiga, täpselt nagu tavalisel arvutil. Erinevus on aga selles, et soovi korral saab klaviatuuri hoopis tahvli taha voltida ja kasutada seadet jätkuvalt ka tavalise tahvelarvutina.

Foto: Samsung

Sülearvuti tarkvara

Paljudel võib siinkohal tekkida küsimus, et sülearvutite kasutajaliides näeb ju tahvelarvuti omast täiesti teistsugune välja. Tahvelarvuti kasutamine meenutab teinekord rohkem nutitelefoni kui arvutit, sellel on suured rakenduste ikoonid ja muu taoline. Samas sülearvuti on loodud rohkem hiirega kasutamiseks. Ikoonid ekraanil on pisemad, on palju erinevaid väikese tekstiga menüüsid ning rakenduste aknad avanevad ekraanil üksteise kohale.

Samsungi Galaxy Tab S9 seeria tahvelarvutitel ja ka teistel mobiiliseadmetel on selleks olemas Samsung Dex. Tegu on tarkvaraga, mis muudab tahvelarvuti ekraanivaate sarnaseks sülearvuti omale, kus saab hiirega ringi liikuda, rakenduste aknad avanevad sarnaselt sülearvutile ja üleüldiselt näeb see välja sarnane tavalise arvutiga. Kui nüüd ühendada seadmega klaviatuurümbris ongi sisuliselt tegemist sülearvutiga. Samas saab seda soovi korral võtta kaasa lennule Netflixi vaatamiseks või diivanile mugavaks uudiste sirvimiseks.

Puutepliiats ja puutetundlik ekraan

Viimaks tasub arvestada, et tahvelarvuti on palju mitmekülgsem seade kui tavaline sülearvuti. Samsungi Galaxy Tab S9 seadmetega on lisaks kaasas S Pen puutepliiats, mis lisab seadmele palju lahedaid funktsioone. Näiteks saab sellega erinevaid jooniseid ja märkmeid teha, mis on suurepärane lahendus kunstnikele ja disaineritele.

Foto: Samsung

Samuti tasub arvestada, et ekraan on puutetundlik, mis muudab osade rakenduste kasutamise (näiteks YouTube või Netflix) palju mugavamaks, kuna need rakendused on disainitud just mobiiliseadmetes kasutamiseks.

Copy
Tagasi üles