Sportlaste nipid: Kuidas motiveerida ennast trenni tegema?

Samsung
Copy
Foto: Samsung

Suvepuhkuste ja soojade ilmadega on kevadel saavutatud sporditulemused ehk unustusehõlma vajunud, kuid nüüd on aeg trenniriided uuesti välja otsida ja rutiin paika saada. Sisuloojad Anders Veerpalu ja Simo Teearu, TikTokis tuntud ka kui Suusapoisid, jagasid trennimotivatsiooni tõstmiseks nippe ning rääkisid, kuidas Samsung Galaxy seadmed on neid rutiini hoidmisel aidanud.

Foto: Samsung

Leia sobiv spordiala

Jooksmine või jõusaalis hantlite tõstmine ei ole ainsad tõhusad treeningviisid. Iga liikumine parandab tervist ja enesetunnet. Olgu selleks tennis, suusatamine, pilates või poks – kõik spordialad on kehale kasulikud ning selleks, et sul oleks motivatsiooni ennast regulaarselt liigutada, vali spordiala, mis sulle päriselt ka meeldib. Nii tõused hommikuti trennile mõeldes juba palju parema tujuga üles.

Õues liikudes vali ilus ümbrus

Kui valid treenimiseks huvitava ja looduskauni teeraja, ei pane sa tähelegi, kuidas minutid ja kilomeetrid mööduvad. Sügisesed värvilised ilmad pakuvad silmailu ja meeleolu loomiseks saad kõrvaklappidest oma lemmikmuusikat kuulata. Simo lisas: „Samsung Galaxy Buds2 Pro kõrvaklapid on sportimiseks ideaalsed, sest need on kerged, väiksed ja ergonoomilise kujuga.“ Lisaks, on värske õhk õues treenimise juures suureks boonuseks!

Foto: Samsung

Alusta väikestes sammudest

„Kui suvega tuli trennile pikk paus sisse, ei tasu enda võimeid ülehinnata ja kohe vanade raskuste või kilomeetrite peale naasta,“ räägib Anders. Alusta trennirutiini saamist rahulikult, sest oluline on tekitada kõigepealt harjumus ja alles siis saad tulemusi hakata parandama. Nii väldid ebavajalikke vigastusi ja trenniga seotud negatiivsete emotsioonide tekkimist.

Kasuta nutiseadmeid

Enda tulemuste jälgimine aitab eesmärkide seadmisele ja motivatsiooni säilitamisele väga palju kaasa. Simo jaoks on nutiseadmete kasutamine väga oluline: „Samsung Galaxy Watch6 abil on erinevate treeningute salvestamine uskumatult lihtne ja andmed kanduvad automaatselt telefoni. Pärast treeninguid on Galaxy Fold5 nutitelefoni suurelt ekraanilt nii mugav oma sporditulemusi analüüsida ja statistikat vaadata.“ Andersi jaoks on Flip5 telefon ideaalne trennikaaslane, sest see on nii kompaktne, et mahub igasse taskusse või joogikotti.

Foto: Samsung

Treeni koos sõbraga

Sõbraga koos treenimine motiveerib sind oma treeningutega vastutustundlikum olema ning muudab sportimise lõbusamaks. „Aktiivne liikumine ja koos treenimine on palju tervislikum kokkusaamiseviis kui kodus passimine. Ehk helista sõbrale ja kutsu ta väiksele jalutus- või jooksuringile!“ sõnas Anders.

Copy
Tagasi üles