OHT ÜLEVALT Iisraeli tankidele ilmusid Ukraina sõjast tuttavad puurid (2)

tehnika.postimees.ee
Copy
Iisraeli tankid on juba rohkem kui ööpäeva oodanud käsku Gaza sektori ründamiseks. Seni on takistuseks toodud kehv ilm, miks rünnak 24 tunni jooksul ei alanud. Sissetungitankidele on ilmunud samasugused pealisehitised, nagu näha Ukraina sõjas mõlema poole tankidel droonirünnakute vastu.
Iisraeli tankid on juba rohkem kui ööpäeva oodanud käsku Gaza sektori ründamiseks. Seni on takistuseks toodud kehv ilm, miks rünnak 24 tunni jooksul ei alanud. Sissetungitankidele on ilmunud samasugused pealisehitised, nagu näha Ukraina sõjas mõlema poole tankidel droonirünnakute vastu. Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / REUTERS / SCANPIX

Eelmise aasta suvel võis Ukrainas näha vanu Vene tanke, mille torni kohale olid keevitatud veidrad puurid. Nüüd on samasugused pealisehitised saanud ka Gaza sektorit ründama valmistuvad Iisraeli moodsad Merkava 4 tankid.

See on sõjaline uuendus, mis on ehitatud tanki kõige haavatavama osa, torni ülemise osa kaitseks. Kuna venelased kaotasid Ukrainas palju tanke drooniga tanki kohal alla poetatud miinide tõttu, keevitati tornide kohale metallpuur, mis paneks lõhkelaengu plahvatama mitte vastu tanki jõudes, vaid eemal, mis tagab parema kaitse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles