Peatamatus hoos Robin Kool võitis kolmanda järjestikuse «CS2» suurturniiri

Steven Tiirik
Copy
Robin «ropz» Kool
Robin «ropz» Kool Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

Eesti ning mõnede hinnangul hetkel ka maailma parim «CS2» mängija Robin «ropz» Kool võitis järjekordse suurturniiri.

CS Asia Championships finaalis edastas FaZe Clan Mouzi. Eestlane valiti taaskord turniiri parimaks mängijaks. FaZe Clan on nüüd järjest võitnud 15 kohtumist.

Huvi puudumise tõttu tipptasemel «Counter-Strike’i» turniirid Aasia pinnale tihti ei jõua. Ka sel kauaoodatud turniiril osales vaid kaheksa meeskonda. Pärast viimast turniirivõitu maailma pingereas taas esikohale tõusnud FaZe Clan sammus Hiina turniirile kindla favoriidina.

B-alagrupis pidi FaZe esmalt hakkama saama NiP-i ja Mouziga. Esimese kohtumise näol oli tegu rekordimänguga. Nimelt oli FaZ’i 28-25 võiduga lõppenud kohtumine seni kõige pikem «CS2» LAN mäng.

Alagrupi võitjatena liikus FaZe edasi otse poolfinaali, kus vastaseks tuli maailma edetabeli neljas ENCE.

Pärast äärmiselt tasavägist lahingut suutis FaZe siiski heitlusest võitjana väljuda. Kohtumine lõppes 2-1 seisuga. Seejuures tasub märkida, et kolme kaardi jooksul võitis ENCE kokku 38 raundi ja FaZe 37.

Turniiri finaalis kohtus FaZe jällegi Mouziga. Oma praeguse 15 mängu pikkuse võiduseeria jooksul on FaZe võitnud Mouzi lausa neli korda. Kaks neist on olnud turniiride finaalid ja IEM Sydney poolfinaalis saatis samuti FaZe Clan Mouzi koju. Hiljem võitis FaZe ka antud turniiri.

Ropz koos FaZe Claniga on võitnud kõik oma seni mängitud «CS2» turniirid. Alates ajast, kui turniirid «CS2» peale üle läksid, on FaZe kaotanud ainult ühe mängu GamerLegioni vastu.

Kolmest seni mängitud turniirist kahes on ropz ka ametlikult HLTV turniiri parima mängija tiitliga pärjatud. IEM Sydney parima mängija tiitli võitis ametlikult küll Havard «rain» Nygaard, aga DHL poolt välja antav kõige väärtuslikuma mängija tiitel liikus siiski ropzi kätte.

Aasta alguses oli ropzi nimel «vaid» kaks HLTV poolt välja antud MVP tiitlit. Tänaseks päevaks on neid juba viis.

Aasta on olnud ropzi jaoks ütlemata edukas ja eesootaval HLTV auhinnagalal on ropzil esmakordselt reaalne lootus osutuda valituks viie maailma parima mängija hulka. 2022. aastal nimetati eestlane maailma kaheksandaks parimaks mängijaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles