Bussidele ilmuvad ulmelised aknad, mis vestavad sellest, mida ümbruses näeb

tehnika.postimees.ee
Copy
Aknast välja vaadates ilmuvad microLED klaasile maagiliselt infoaknad, mis sõidavad kaasa mööduvate vaatamisväärsustega, kuid mida saab puudutades peatada ja enda ette jätta pikemaks lugemiseks.
Aknast välja vaadates ilmuvad microLED klaasile maagiliselt infoaknad, mis sõidavad kaasa mööduvate vaatamisväärsustega, kuid mida saab puudutades peatada ja enda ette jätta pikemaks lugemiseks. Foto: ITRI

Senine giidide «käsitöö» bussireisidel inimestele rääkides, mida näeme paremal ja mida vasakul võib jääda minevikku, kui kasutusele tulevad sel nädalal CESi tehnoloogiamessil esitletavad liitreaalsuse klaasid, mis kuvavad läbipaistval paneelil infot selle kohta, mis parasjagu akna taha jääb. Kuid see pole uue ulmelise ekraanitehnoloogia ainus rakendus, läbipaistvad paneelid võivad ilmuda isegi meie nutiseadmetesse.

Kujuta ette, et kõik aknad ja ekraanid, mida vaatad, on küll läbipaistvad, kuid sinna võib ilmuda ka poolläbipaistvaid või läbipaistmatuid kujutisi, mis ongi liitreaalsus klaasil. Läbipaistvad paneelid on sel aastal saanud tehnoloogiamessil uueks trendiks ja ilmselt saame neid lähemal ajal näha igal pool.

Tehnoloogia töötas välja Taiwani tööstustehnoloogia uurimisinstituut (ITRI) ning lisaks meelelahutusele on see mõeldud juhi abistamiseks ja klaasiga suhtlemiseks, kuna on puutetundlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles