FIBO MOODULKORSTEN on turvaline valik

Saint-Gobain Eesti AS / Weber
Copy
Foto: Saint-Gobain Eesti AS / Weber

Kui on vaja vana ja lagunenud korsten asendada uuega või paigaldada korsten uusehitisse, on kiire ja turvaline lahendus Fibo moodulkorsten. Fibo moodulkorsten on lihtsalt ja kiirelt paigaldatav sertifitseeritud korstnalahendus. Korsten on kolmekihiline: mantelplokk, isolatsioon ning kõrget temperatuuri taluv šamottlõõr. Selline korsten on ohu ja pikaealine. Kolme kihiline süsteem tagab kõrgeima turvalisuse ja parima tõmbe. Fibo korstent on kerge hooldada. Ümmargune lõõr ja selle sile sisepind tagavad, et tuhk ega tahm ei kleepu lõõri pinnale – seeläbi väheneb tahmapõlengu oht.

Foto: Saint-Gobain Eesti AS / Weber

Fibo korstna eelised on:

  • lihtne ehitatada, paigaldada
  • vastupidav
  • kerge
  • hea tõmme
  • ohutu

Fibo moodulkorstnaid on lihtne paigaldada.

Nagu nimigi ütleb, koosneb korsten moodulitest, mis on valmistatud tehases ja neid on lihtne kokku panna. Fibo moodulkorstna paigaldamisega saab hakkama iga ehitusmees, aga järgima peab kõiki tuleohutusnõudeid ja tootja poolseid juhiseid.

Korstent ehitades tuleb esmalt valida, mitut suitsulõõri on vaja ja millise läbimõõduga need on. Lõõri läbimõõt sõltub teie kütteseadme võimsusest. Valesti valitud lõõr võib põhjustada ebapiisava tõmbe või lõõri ülekoormuse, mis võib olla ohtlik. Näiteks tuleb saunakerisele alati teha eraldi lõõr.

Fibo moodulkorstna puhul on valik lihtne. Meie korstnad on varustatud kõrgeima T-600 temperatuuriklassiga šamottlõõriga, mis lubab kasutada kõiki kütteliike ja väga erinevaid kütteallikaid, korsten sobib nii tahke, kui ka vedelkütuse puhul.

Nõuanded turvalise ja nõuetekohase korstna ehituseks

- Korstna suitsulõõr peab olema muutumatu ristlõikega alates korstnajalast kuni pitsini.

- Korsten ei tohi olla üks osa tuletõkke seinast. Samuti ei tohi korsten olla pikisuunas jäigalt seotud teiste hoone konstruktsioonidega.

- Suitsulõõri põhjas peab olema tahmaluuk. Tahmaluugi põrand tuleb valada betoonist, kaldega avast tahapoole. Korstna ehitamisel tuleb jälgida ohutuskujasid.

- Tuleohutusnõuetest tulenevalt peab korstna läbiviigul vahelaest või katusest korstna välispinna ja põlevate materjalide vaheline kaugus olema minimaalselt 20 mm. Üle 350 mm paksuse vahelae puhul on tuleohutuskaugus 50 mm, mis tuleb täita EV Päästeameti poolt heaks kiidetud materjaliga .

- Hoonesse jäävat korstna osa ei tohi kinni katta kipsplaadiga jmt., kuna siis puudub võimalus kontrollida korstna terviklikkust. Korsten peab olema igast küljest vaadeldav!

Maksimaalse turvalisuse tagamiseks on Fibo moodulkorstnad katsetatud vastavalt kõrgeima temperatuurklassi T600 nõuetele ja täidavad standardi EN 13063-1:2005+A1:2007 nõudeid. Oluline on valida ka usaldusväärne ja kogemustega korstnamüüja, kes oskab Teile pakkuda sobivaid lahendusi vastavalt Teie vajadustele ja kehtivatele nõuetele.

Foto: Saint-Gobain Eesti AS / Weber
Foto: Saint-Gobain Eesti AS / Weber
Foto: Saint-Gobain Eesti AS / Weber
Foto: Saint-Gobain Eesti AS / Weber

Täiendavat infot Fibo moodulkorstna kohta saab https://www.ee.weber/fibo-plokitooted-ja-korsten/fibo-moodulkorsten

Copy
Tagasi üles