KAS LÄBIMURRE? Idufirma pani tehisintellekti prilliklaasi sisse

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Uued virtuaalprillid on välimuselt nagu tavalised prillid. Klaasil näeb aga tehisaru kuvatavaid vastuseid inimese päringutele. See on üks uus tehisintellekti lahendus, mis tahab muuta seda, kuidas me nutitelefone kasutame.
Uued virtuaalprillid on välimuselt nagu tavalised prillid. Klaasil näeb aga tehisaru kuvatavaid vastuseid inimese päringutele. See on üks uus tehisintellekti lahendus, mis tahab muuta seda, kuidas me nutitelefone kasutame. Foto: Brilliant labs

Veebruaris on ootamatult esile kerkinud idufirma Brilliant Labs, kellest varem eriti midagi ei teatud peale selle, et nad tegid ühe prillidele kinnitatava ekraani Monocle, mis kohe ära osteti. Nende uus toode Frames («Raamid») lubab taas kogu mobiili- ja liitreaalsuse maailma pea peale pöörata (vt ka Rabbit r1 AI ja Humane AI). Kas sellest saab järjekordne mull või on tõesti tõsi taga?

Frame on tavaliste prillide sarnane, ehkki kentsakalt retrohõnguliste ümmarguste klaasidega. Veelgi veidram on aga laadija, mis käib nagu oranž nina prilliklaaside vahele.

Seade peaks toimima tehisintellektiga kui otsetõlke teenus, toitumisnõustaja, entsüklopeediline teadmiste baas ja palju muud. Idufirma Brilliant Labsi seade on lisaks veel avatud lähtekoodiga - igaüks võib seda täiendada või oma prille sellest hoopis edasi arendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles