VIDEOD Tehisaru ChatGPT looja lasi filmitegijad oma videogeneraatori kallale ja tulemused on pöörased (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Videokunstnik lasi tehisarul luua hübriidloomad: see kaelkirjak-flamingo käitub mõlemale liigile kohaselt ja näeb välja nagu nende kahe liigi hübriid. Videogeneraator annab filmitegijatele täiesti uued võimalused, mis tulevad kätte vaid tekstiga kirjeldades, mida tahetakse saada.
Videokunstnik lasi tehisarul luua hübriidloomad: see kaelkirjak-flamingo käitub mõlemale liigile kohaselt ja näeb välja nagu nende kahe liigi hübriid. Videogeneraator annab filmitegijatele täiesti uued võimalused, mis tulevad kätte vaid tekstiga kirjeldades, mida tahetakse saada. Foto: ekraanipilt/Sora/OpenAI

Veebruaris tõi vestlusroboti ChatGPT looja OpenAI välja oma uue videogeneraatori Sora, mis ainult etteantud teksti põhjal loob uskumatult ehtsaid videoid. Esialgu on see saadaval piiratud seltskonnale ning nüüd avaldatigi filmiproffide esimesed katsetused. Filmitööstust võib see muuta pöördumatult, sest tulemused on tõesti pöörased ja saadud kätte ilma higi ja vaevata.

OpenAI avaldas filmiproffide esimesed katsetused siin. Kui seni on olnud videogeneraatorid veel üsna kohmakad ja kummaliste vigadega, näivad need avaldatud tööd tulevat justkui professionaalsest filmistuudiost, on üsna veatud ja usutavad.

Mõne filmitegija lausest on aga loodud ulmelisi kaadreid, mille kallal pidid varem arvutigraafikud päevi, nädalaid või isegi kuid vaeva nägema. Nüüd tulevad need hetkega tehisintellekti käest, sisendiks vaid lühike kirjeldav tekst.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles