NÄPPAMISELT TABATUD? ChatGPT tehisaru võis videote tegemise ära õppida Youtube´i pealt

tehnika.postimees.ee
Copy
See saarmas surfilaual on loodud OpenAI koolitatud videogeneraatori Sora poolt. Kas ja kui palju sai see inspiratsiooni Youtube´ist nähtud videotest, selgub ilmselt peagi või jääbki saladuseks.
See saarmas surfilaual on loodud OpenAI koolitatud videogeneraatori Sora poolt. Kas ja kui palju sai see inspiratsiooni Youtube´ist nähtud videotest, selgub ilmselt peagi või jääbki saladuseks. Foto: kaader videost / Sora / OpenAI

ChatGPT tehisintellekti taga oleva idufirma OpenAI tehniline juht Mira Murati andis ligi kuu tagasi Wall Street Journalile intervjuu ning küsimusele, mille põhjal OpenAI oma uue eriti osavat videogeneraatorit Sora treenis, järgnes kõnekas vaikus. Nüüd on teada, milliseid videoid siis tehisintellekti väljaõpetamiseks «näpati».

Võib-olla on näppamise kohapealt jutumärgid üleliigsed, kuid praeguseks on teada, et Sora jaoks kasutati ligi miljon tundi transkribeeritud ehk tekstiga varustatud videomaterjali konkureerivat tehisintellekti arendavale Google´ile kuuluvast Youtube´ist, kirjutab Futurism.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles