MÖÖ-LANil võistlevad e-sportlased enam kui 10 000 euro suuruse auhinnafondi nimel

E-Sport
Copy
SYnck 2023. aasta MängudeÖÖ võidukarikaga.
SYnck 2023. aasta MängudeÖÖ võidukarikaga. Foto: Rene Lutterus

7.–9. juunil leiab Tallinnas Rakett69 Teadusstuudiotes aset esimene MÖÖ-LAN. Tegemist on videomängurite seas tuntud üritustesarja MängudeÖÖ esimese võrgupeoga. 

Ürituse põhiturniiriks on 11 500 euro suuruse auhinnafondiga «Counter-Strike 2» mõõduvõtt, millele on juba praegu ennast kirja pannud võistkonnad nii Eestist kui lähiriikidest.

Üritus on märkimisväärne ka ainuüksi seetõttu, et viimased suurejoonelised võrgupeod toimusid koroonaeelsetel aegadel. Just sel põhjusel otsustasid Eesti e-spordi valdkonna tipptegijad, et on tagumine aeg kohalikele e-sportlastele esmaklassilist LAN-võistluse kogemust pakkuda.

TTÜ e-Sport aastal 2015.
TTÜ e-Sport aastal 2015. Foto: Andri Allas

Järgmise ropzi esimene samm?

«LAN-turniiridel osalemine on üks äärmiselt oluline osa iga e-sportlase karjääriteel. Kõik tuntumad staarid alustasid oma teekonda just sellistel üritustel,» sõnas Levadia e-lions treener ja sYncki manager Hannes Stalde. «Mine tea, ehk on MängudeÖÖ LAN just see üritus, kus teeb oma esimese sammu järgmine ropz!»

«Counter-Strike 2» turniir jaguneb pärast esimest mängupäeva kahte võistlusesse. See tähendab, et väiksema auhinnafondi peale saavad mängida ka need võistkonnad, kes tavaliselt pakivad peale esimest päeva oma arvutid ja lähevad koju. «CS2» lisaturniiri auhinnafond on 1500 eurot.

Lisaks «CS2» turniirile toimuvad MÖÖ-Lanil erinevad võistlused konsoolidel. Kavas on nii «Tekken 8» ja «EA FC 24» miniturniirid kui ka «Gran Turismo 7» ajasõit.

Eesti edukaim e-sportlane Robin «ropz» Kool.
Eesti edukaim e-sportlane Robin «ropz» Kool. Foto: BLAST Premiere – Stephanie Lindgren

Võistluste kõrval on võimalik ka end harida loengusaalis, kus Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutus räägib e-spordi ohtudest ja kokkuleppemängudest, tutvustatakse võimalusi, kuidas Eestis õppida mänguarendajaks, ning kohalikud videomängude tegijad räägivad oma loo, kuidas neist said videomängude tegijad.

E-sport on lõpuks ometi õhtu ainus täht

«MängudeÖÖ on alati olnud üritus, kus meie peamine eesmärk on pakkuda külastajatele videomängulist meelelahutust. Igal üritusel on aset leidnud ka korralikud e-spordi mõõduvõtud, ent e-sport pole kunagi olnud õhtu ainus täht,» räägib MängudeÖÖ peakorraldaja Andri Allas.

«Seekord astumegi oma mugavustsoonist välja ja korraldame MängudeÖÖ esimese võrgupeo, ehk ühe tõsimeelse e-spordivõistluse. Küll aga tahame seda teha MängudeÖÖle omases võtmes, seega ei puudu ka harivad loengud ning lõbusamad väiksemad turniirid,» lisab ta.

MängudeÖÖ Solarise Apollo kinos.
MängudeÖÖ Solarise Apollo kinos. Foto: Mihkel Maripuu

«Ürituse fookuseks on siiski «CS2» turniir, mis jaguneb kaheks osaks. Nii on võimalik ka harrastajatel kogeda joovastavat tunnet, mida tähendab võitmine. 10 000 euro suurune auhinnafond on juba äratanud ka rahvusvahelist tähelepanu, sest praeguseks on välismaalt tulevaid võistkondi kirjas isegi rohkem kui Eestist,» sõnab Allas.

MÖÖ-LANist võib saada osa ka otseülekande vahendusel. «Counter-Strike 2» turniire kantakse üle nii eesti kui ka inglise keeles.
MÖÖ-LANist võib saada osa ka otseülekande vahendusel. «Counter-Strike 2» turniire kantakse üle nii eesti kui ka inglise keeles. Foto: MängudeÖÖ

MÖÖ-LANist võib saada osa ka otseülekande vahendusel. «Counter-Strike 2» turniire kantakse üle nii eesti kui ka inglise keeles.

Kõigil «CS2» tiimidel on võimalik sooja teha 11. mail algaval OlyBet turniiril, mille auhinnafond on 1400 eurot. Lisaks rahalisele preemiale saab parimaks tituleeritud meeskond VIP-piletid MÖÖ-LANile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles