Ettevõte: kuna turg nõuab, tegime lendavast mootorrattast korraliku tapamasina

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Tulevikulahing: sellised nelja reaktiivmootoriga droonid võivad kiirelt ja osavalt lennata ka kaugele vaenlase tagalasse ning tegutseda omapäi, ilma GPSi ja piloodita.
Tulevikulahing: sellised nelja reaktiivmootoriga droonid võivad kiirelt ja osavalt lennata ka kaugele vaenlase tagalasse ning tegutseda omapäi, ilma GPSi ja piloodita. Foto: Mayman Aerospace

Lendav mootorratas on küll lahe, aga kui paljud endale selle kvartali kohal põristamiseks ikka jaksaksid osta? Ettevõte Mayman Aerospace otsustas hoopis hakata samasuguseid lennuvahendeid sõjaväele tootma, kuna seal on ilmselt nõudlust ja ka raha rohkem.

Mayman Aerospace´i reaktiivmootoriga kiire vertikaalse õhkutõusmise ja maandumisega (HS VTOL) ning tehisintellektiga varustatud droonide perekond võib kohale toimetada kõike alates meditsiinitarvikutest kuni tiibrakettideni. Masin kulgeb lennuki kiirusega kuni 800 km/h ja manööverdab drooni paindlikkusega.

Erinevalt traditsioonilistest lennuvahenditest ei vaja see droon stardirada ega isegi pilooti pardal, piisab 3 x 3 meetrist lagedast alast, kuhu end toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles