VIDEOD Nagu kaugest tulevikust: Hiinas pannakse kokku täiesti inimesesarnaseid roboteid

tehnika.postimees.ee
Copy
Hiina ettevõte ExRobots pidavat tootma täiesti inimese moodi väljanägevaid roboteid. Neid saab kasutada robotmüüjatena või teejuhtidena valitsus- ja meditsiiniasutuses, kirjeldab firma koduleht. Kõik see tundub, nagu oleks välja hüpanud kaugest tulevikust.
Hiina ettevõte ExRobots pidavat tootma täiesti inimese moodi väljanägevaid roboteid. Neid saab kasutada robotmüüjatena või teejuhtidena valitsus- ja meditsiiniasutuses, kirjeldab firma koduleht. Kõik see tundub, nagu oleks välja hüpanud kaugest tulevikust. Foto: ExRobots

Kui keegi on juhtunud vaatama ulmeseriaali «Westworld» ja arvanud, et see äravahetamiseni inimese sarnaste robotite aeg on kauge tulevik, siis nüüd peab valmis olema oma arvamuse ümberhindamiseks. Nimelt on üks Hiina tootja hakanud tegema just selliseid humanoidroboteid.

Avaldatud videotes näeb masinaid, mis on justkui veel pooleli. Kuid juba see poolik töö on päris muljetavaldav ja isegi kõhedust tekitav. Oleme ju näinud, kuidas ChatGPT ja roboti ristand suudab päris inimese moodi käituda ja vestelda, samuti on Boston Dynamicsi masinad väga osavad inimese moodi liikumises.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles