Populaarne mäng püstitas skandaalide kiuste võimsa müügirekordi

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: Arrowhead Game Studios

Tänavu 8. veebruaril ilmus kolmanda isiku vaates tulistamismärul, mida saatis pöörane edu. Mitte keegi ei osanud aimata, et «Helldivers II» osutub aasta üheks kõige populaarsemaks teoseks.

Seda kinnitavad ka numbrid. Sony teatas enda finantsaruandes, et «Helldivers II» osteti 12 nädala jooksul 12 miljonit koopiat.

See teeb teosest edukaima avamüügiga mängu PlayStationi ajaloos – seni kuulus rekord «God of War Ragnarökile», mida müüdi 11 nädalaga 10 miljonit. 

PlayStation 5 konsooli on nüüdseks ostetud 59,3 miljonit.

Hiljuti sattus menukas mäng siiski ka skandaalide keskele. Nimelt teatas Sony, et alates mai lõpust peavad kõik arvutimängurid siduma oma Steami konto PlayStation Networki kasutajaga. Ülevoolava negatiivse vastukaja tõttu otsustati nõue siiski tühistada.

Küll aga on selle tulemusena «Helldivers II» eemaldatud müügist kõikidest riikidest, mida PlayStation ametlikult ei toeta. Nende seas on ka Eesti.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles