Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Kas ja millal jõuab «GTA 6» arvutile? Aga kaua peame ootama «GTA 7» tulekut?

Copy
Foto: Rockstar Games

Aeg liigub hirmuäratava kiirusega. Kuigi võib tunduda, et alles eile esitleti meile «GTA 6» esimest treilerit, on sellest hetkest möödunud juba pool aastat. Selle aja jooksul on aga tekkinud küsimusi.

Mängu kodulehel on märgitud, et praeguse seisu kohaselt 2025. aastal ilmuv teos jõuab esmajoones PlayStation 5 ja Xbox Series X/S konsoolidele. Arvutimängurid aga küsivad – mis nendest saab?

Kaua PC ootama peab?

Just seda tundlikku teemat puudutas «GTA» seeria väljaandja Take-Two tegevjuht Strauss Zelnick hiljutises intervjuus. 

«Uudise puudumine ei ole midagi, mida saaks kivisse raiuda, sest ainus asi, mis juhtub pärast uudise puudumist, on uudis, ma arvan, või uudise jätkuv puudumine , ma arvan, et ka see võib juhtuda.»

«Mulle ei tundu, et kumbki oleks kivisse raiutud,» kõlas Zelnicku vastus küsimusele, et kas ja millal võiks oodata uudiseid PC-versiooni kohta. 

«Kuid Rockstaril on erinevatele platvormidele oma lähenemisviis, mida oleme varemgi näinud, ja nad avaldavad õigel ajal rohkem infot,» jätkas ta.

«Usun, et meie ettevõtte õige strateegia on olla seal, kus on tarbija, ja ajalooliselt on see ettevõte jõudnud tarbijate poole kõikjal, kus nad on, mis tahes mõistlikul platvormil aja jooksul.»

Zelnicki umbkaudsest vastusest võib põhimõtteliselt välja lugeda selle, et kompanii kasutab strateegiat, mida rakendati ka näiteks «GTA 5» puhul: esmalt konsooliversioonid, seejärel hiljem ka arvutiversioon.

Vastavalt vajadusele ja konsoolipõlvkondade muutusele saab mängu tuua ka järgmistele platvormidele.

Hiljuti teatas Rockstar Games, et «GTA» 6 ilmub 2025. aasta sügisel. Siiski ei tasuks välistada võimalust, et ilmumiskuupäev võib lükkuda aastasse 2026.

Tahaks juba uut «GTA-d»!

«GTA 6» arvutiversioon pole aga ainus asi, mida Zelnick viimasel ajal kommenteerinud on. Veel enne, kui kõnealune mäng üldse poelettidele on jõudnud, vaatavad Rockstar ja Takw-Two juba tuleviku poole.

Nimelt rullus intervjuu käigus Zelnicku huultelt järgmise ihaldusväärse videomängu pealkiri. Selleks on muidugi «GTA 7»!

Intervjueerija tahtis teada, millised on ROckstar Gamesi tulevikuplaanid ning kuidas garanteeritakse, et me ei pea ootama taaskord 12 aastat, enne kui stuudio uue mänguga (mille peale Zelnick «GTA 7» nime poetas) lagedale tuleb. 

«On oluline meeles pidada, et Rockstar ei lasknud välja «GTA V» ja istus seejärel 12 aastat niisama tühja,» rõhutas Zelnick.

Ta meenutab, et peale «GTA V» ilmumist jõudis mängu ka selle võrgupõhine mitmikmänguosis «GTA Online», mis osutus oodatust suuremaks ja populaarsemaks.

Nii juhtuski, et seni peamiselt üksikmängijatele mõeldud seiklusi vorpinud stuudiost sai märkamatult nn teenusmängudega tegelev stuudio, sest GTA Online'i ilmumisest alates on sellesse lisatud hoomamatus koguses uuendusi.

Samas ei ole Rockstar Games vaid «GTA V» kallal nokitsenud. Näiteks ilmus aastal 2018 teinegi hiiglaslik teos «Red Dead Redemption 2».

Taaskord jääb Zelnicku jutt ümaraks, kuid püsib lootus, et kompanii töötab selle kalla, et muuta enda töövool sujuvamaks ning tuua meieni tihemini uusi videomänge. 

Nüüd jääb õhku ainus küsimus – kuidas on lood aga «GTA 8-ga?»

Tagasi üles