Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Samsung tõi turule kaks uut nutikella ja juhtmevabad kõrvaklapid

Copy
Foto: Samsung (pressimaterjal)

Samsung esitles koos ettevõtte uute volditavate telefonidega uusi nutikellasid Galaxy Watch7 ja Galaxy Watch Ultra ning uusi juhtmevabasid kõrvaklappe Galaxy Buds3 ja Galaxy Buds3 Pro. Suurimaks uuenduseks on Galaxy Watch Ultra, mis on järglane Samsungi Galaxy Watch5 Pro mudelile, tuues kasutajatele ülimalt vastupidava disaini ja kauakestva akuga ekstreemsetesse oludesse sobiva nutikella.

«Ilmselt suurim uuendus meie kantavate seadmete kategoorias on Galaxy Watch7 Ultra, mis on tavalisest nutikellast pisut suurem, eriti vastupidav ja kauakestva akuga kell, mis on mõeldud eriti võimekatele ja aktiivse eluviisiga inimestele.»

«Galaxy Watch7 on samas samuti saanud palju uusi tervisefunktsioone. Samuti on mõlemal kellal nüüd sarnaselt Samsungi nutitelefonidega Galaxy AI ehk tehisintellekti funktsioone,» sõnas Samsung Eesti koolitusjuht Alari Pennar.

Lisaks saab kelladega jälgida kõikvõimalikku tervise- ja treeninguinfot, näiteks mõõta kehakoostist, võtta EKG-d ja mõõta vererõhku.

Treeninguhuviliste jaoks on olemas spetsiaalne võistlusrežiim enese motiveerimiseks ja eelmiste tulemuste ületamiseks, mis paneb sulle kõrvale eelmise treeningu tulemuse, et püsiksid sellega samal joonel ja oleksid motiveeritud.

Kahest kellast võimsaim on Galaxy Watch Ultra. Tegemist on 47 mm sihverplaadiga kellaga, mis on oma disainilt natuke kandilisem, kuid säilitab Samsungi kelladelt tuntud ovaalse stiili.

Tegemist on eriliselt vastupidava seadmega, mille osalt on valmistatud ülitugevast titaanist. Mõistagi on seade veekindel, reitinguga 10 ATM, mis lubab seda viia kuni 100 meetrit alla merepiiri ja kuni 9 kilomeetrit üle merepiiri. Samuti on kellal spetsiaalselt triatleetidele ja duatleetidele mõeldud lahendus, kus korraga saab mõõta mitut treeningut ja neid ei pea eraldi käivitama ühe lõppedes.

Lisaks on kellal spetsiaalne programmeeritav nupuke, mida saab seadistada mõne konkreetse tegevuse jaoks, näiteks jooksutreeningu alustamine või mõni muu kasulik funktsioon. Kell lülitub öisel ajal automaatselt öörežiimile, et pakkuda parimat nähtavust just pimedas ja päeval suudab ekraan minna kuni 3000 nitini eredaks, et seda saaks kasutada erinevates valgusoludes.

Samuti on kellal olemas häiresignaal, mida saab aktiveerida kui kasutaja on sattunud õnnetusse. Galaxy Watch Ultra aku kestab kuni 100 tundi ja sellega saab energiasäästurežiimi kasutades treenida kuni 48 tundi järjest.

Galaxy Watch7 on klassikalisema disainiga nutikell, millel on samuti eelnevalt mainitud olulisemad uuendused, kuid kompaktsem ja minimalistlikum disain. Seadmest on kaks mudelit – 44 mm sihverplaadiga ja 40 mm sihverplaadiga versioon.

Sellele on lisatud uuendatud GPS süsteem (dual-frequency GPS), mis pakub täpsemat asukohatuvastust ka tiheda hoonestusega alal. Lisaks on kella uus protsessor eelmisega võrreldes kolm korda kiirem ja 30% energiasäästlikum.

Uued kõrvaklapid – Galaxy Buds3 ja Galaxy Buds3 Pro

Koos uute kelladega avalikustas Samsung ka uued Galaxy Buds kõrvaklapid, millest on kaks versiooni – Galaxy Buds3 ja Galaxy Buds3 Pro. Suurimad uuendused klappidel on sarnaselt teistele seadmetele seotud tehisintellekti ehk AI-ga.

Näiteks saab kasutada tõlkefunktsiooni Interpreter, mis tõlgib näiteks väliskeelses loengus viibides teksti kasutajale arusaadavasse keelde.

Samuti saab kasutada häälkäsklusi erinevate kõrvaklapifunktsioonide kasutamiseks ning Adaptive EQ ja Adaptive ANC kohandavad kasutaja helikogemust vastavalt sellele, mis ümber toimub. ANC ehk mürasummutus kas muutub automaatselt tugevamaks sõltuvalt sellest kui palju lärmi kasutaja ümber on.

Samuti on värskendatud klappide disaini, millel on nüüd omanäoline valgusribaga väljanägemine. Kaht klapimudelit eristab üksteisest disaini vaates kummiotsikute olemasolu.

Galaxy Buds3 Pro on kummiotstega ning mõeldud sobituma mugavalt kasutaja kõrvakanalisse, et pakkuda maksimaalset eraldatust muudest helidest. Galaxy Buds3 mudelil kummiotsikuid ei ole.

Uued nutikellad ja kõrvaklapid on eeltellimiseks saadaval 10. juulist ja poodidesse tulevad seadmed 24. juulist.

Tagasi üles