Reuters: Samsung lükkas Nokia troonilt

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reuters: Samsung lükkas Nokia troonilt.
Reuters: Samsung lükkas Nokia troonilt. Foto: SCANPIX

Uudisteagentuuri Reuters tehtud küsitluse järgi usuvad analüütikud, et Korea telefonitootja Samsung tõukas tänavu esimeses kvartalis esimest korda 14 aasta jooksul troonilt Nokia, mis on siiani enim mobiiltelefone müüva firma tiitlit kandnud.

Küsitluse kohaselt usuvad analüütikud, et Samsung müüs esimeses kvartalis 88 miljonit mobiiltelefoni ehk viie miljoni võrra enam kui Nokia. Viimane teatas ametliku müüginumbri kolmapäeval. Samsung peaks oma andmed avaldama 27. aprillil.

Nokia on aastaid üritanud nutitelefonide turul teiste sabas püsida, kuid tänu odavama klassi telefonide müügile on firma suutnud oma tiitlit hoida.

Nokia sai maailma suurimaks mobiiltelefonide müüjaks 1998. aastal, mil edestas USA Motorola. Samal ajal oli Samsung alles turule sisenemas. Nokia omas aastaid 40 protsenti mobiiliturust kuni 2007. aastani, mil Apple tuli välja iPhone'ga.

Bloombergi küsitluse kohaselt on Samsung tänavu müünud juba lausa 92 miljonit telefoni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles