Saabi kosilased soovivad taasalustada tootmisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saab logo
Saab logo Foto: SCANPIX

Saabi ümbritsev segadus on kestnud juba üle aasta ja kuigi Rootsi autotootja esitas detsembris pankrotiavalduse, ei ole saaga lõppu veel näha.

Esmaspäev oli potentsiaalsete ostjate jaoks viimane päev esitleda oma pakkumine. Hans Bergqvist, kes oli üheks laekunud pakkumist hindajaks, rääkis Rootsi meediale, et kõik võimalikud ostjad soovivad taasalustada tootmisega. Bergqvist ei avaldanud paraku ühegi võimaliku ostja nime,  vahendab Whatcar.

Bergqvist lisas, et Saabi varade väärtuseks on hinnanguliselt 405 miljonit eurot. Samas pärib uus omanik ka võlad, mis ulatuvad 1,5 miljardi euroni.

Hiina Youngman Group on ainus pakkuja, kes on ametlikult kinnitanud huvi Rootsi autotootja vastu. Teiste huviliste seas on kuuldavasti India autotootja Mahindra & Mahindra, Türgi ettevõte Brightwell Holdings ja Jaapani-Hiina ühisettevõte, kes soovivad alustada alustada elektriautode tootmisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles