Päevatoimetaja:
Kaido Einama

PAANIKA? Rahaprobleemid lükkasid edasi uue «Assassin's Creedi» ilmumise

Copy
Foto: Ubisoft

Novembrikuus pidi meieni jõudma Prantsuse mängulooja Ubisofti kuulsaima seeria järjekordne osa. Seiklusmärul «Assassin's Creed Shadows», mille peaosas on mustanahaline samurai Yasuke, lükkus nüüd aga ootamatult uude aastasse. Kas on põhjust muretseda?

Nimelt pole edasilükkumise põhjused tavapärased. Kui tavaliselt avastab arendaja, et mäng ei jõua lubatud kuupäevaks valmis, lükatakse ilmumine edasi, et tehnilist külge lihvida. Sel korral tundub aga, et suurimaks mõjutajaks on rahaprobleemid.

Nimelt avaldas Ubisoft mõnda aega tagasi «Tähesõdade»-teemalise videomängu «Star Wars Outlaws», mille vastuvõtt oli küll enam-vähem positiivne, kuid mille müügitulemused on kompanii enda sõnul olnud «pehmemad, kui oodati».

Selle tulemusena on Ubisoft otsustanud teha muudatusi müügiplaanides. See ei sisalda endas vaid «Assassin's Creed Shadowsi» edasilükkumist, vaid ka seda, millal ja millistel platvormidel mänge müüakse ning muud säärast.

Näiteks toob «Assassin's Creed Shadows» endaga kaasa millegi, mis paljudele arvutimänguritele on meeltmööda. Nimelt hakkavad tulevikus kõik Ubisofti mängud taas jõudma kohe ilmumispäeval Steami platvormile.

Ka loobutakse senisest süsteemist, mille tulemusena saavad kallima eriversiooni ostjad mängule varajase ligipääsu. 

Paljud näevad Ubisofti sammus paanikat. Kompanii aktsia on languses, müügitulemused on juba varem pisut pettumust valmistavad olnud ning nii mitmedki uued teosed ei suuda mängurites piisavalt suurt huvi tekitada.

«Assassin's Creed Shadows» jõuab meieni 2025. aasta 14. veebruaril.

Tagasi üles