Teise põlve Chevrolet Volt pürgib taskukohaseks autoks

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chevrolet Volt.
Chevrolet Volt. Foto: AFP / Scanpix

General Motorsi uued elektriautod pole veel turulegi jõudnud, kui juba on sealsed insenerid alustanud uue põlvkonna sõlmede väljatöötamise kallale. Eesmärk on selge - teise põlve autod peavad suutma puhtalt elektri jõul maha sõita oluliselt pikema maa ning olema seejuures senistest odavamad.


Nagu teatas General Motorsi hübriidtehnoloogia arendamise juht Robert Kruse, tahab ettevõte luua nn globaalseid keskkonnasõbralikke mudeleid, kirjutab

Autonet.ee

.

Ning kuna praegune Volt ning sellele analoogne Opel Ampera tõotavad tulla küll efektsed, aga siiski üle keskmise kallimad, siis uus põlvkond peab olema taskukohane ka tavakliendile.

Kui Chevrolet Volt ja Opel Ampera peaksid müüki ilmuma umbes pooleteise aasta pärast, siis uut põlvkonda kavandatakse hetkel aastatesse 2015 - 2016.

Varasemast on teada, et Volti väljatöötamiseks investeeriti ligi 750 miljonit dollarit. Mitmete asjatundjate arvates hakkab auto kontsernile kasumit tootma alles mitmeaastase tootmise pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles