Nii need Eesti idufirmad sinu ratast kaitsevadki

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BikeID turvamärgistus.
BikeID turvamärgistus. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Kui ma seda lugu ette valmistama hakkasin, tuli kolleeg Kärt hommikul tööle üsna morni näoga. Öösel oli lukus trepikojast ära varastatud tema armas jalgratas. (Trepikojad ja keldrid, olgu nad nii lukus kui tahes, on paradoksaalselt kõige halvemad kohad ratta hoidmiseks. Kui varas sinna sisse pääseb, siis on palju aega segamatult rattalukku lõhkuda. Ma tean, olen nii trepikotta kui keldrisse jäetud rattast ilma jäänud.) Politseile tehtud avalduste järgi varastatakse 65 protsenti ratastest trepikodadest, keldritest või abihoonetest.

Kärdi ratas oli kantud küll Bike-ID rattaregistrisse, aga tegemata oli jäänud üks oluline samm: rattakindlustus. Muidu võiks ta juba paari nädala pärast poodi uue kaharattalise järele minna, sest rattakindlustus oleks varastatud ratta turuhinna välja makstud.

Bike-ID rattakindlustus on unikaalne teenus päris mitmel põhjusel. Esiteks saab muidu oma ratast kindlustada mõne kodukindlustusteenuse kaudu. «Kodukindlustuse omavastutus on kõrge, kindlustus ei kehti rattakahjustustele ning sõltuvalt kindlustusest ei pruugi kehtida kindlustuskate ka kodust väljas või välismaal. Samuti on paljud kindlustajad sätestanud maksimumväärtuse (nt tuhat eurot), millest edasi ratta väärtust ei hüvitata,» seletas Bike-ID tegevjuht Meeri Klausen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles