Novembris oli automüük eelmise aastaga võrreldes languses

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Škoda Octavia
Škoda Octavia Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

Autode Müügi- ja teenindusettevõtete Eesti Liidu andmetel müüdi 2012.a. novembris Eestis 1572 uut sõiduautot ja 364 tarbesõidukit.

Eelmise aasta novembriga võrreldes tegi sõiduautode müük läbi 3 protsendi suuruse languse, aga tarbesõidukid leidsid ostjat 34 protsenti rohkem. Võrdluseks veel - käesoleva aasta oktoobris anti üle 1567 sõiduautot ja 362 tarbesõidukit ning septembris olid vastavad näitajad 1560 ja 262.

Markide müügitabeli tipus on Škoda, kolmandal astmel Volkswagen, Toyota pidi sel korral leppima teise kohaga. Ka Euroopa Liidu keskmise järgi on tipus Volkswagen grupi ettevõtete automargid ja jaapanlastele jäävad esikümne lahjemad kohad. Ka Eesti enammüüduim mudel oli Tšehhi tootjalt – Škoda Octavia, järgnesid Honda CRV ja Toyota Avensis.

Novembris müüdi Eestis kaheksa Nissan Leafi elektriautot ning üks Toyota Priuse pistikhübriid. Tavalisi hübriide lisandus 10, markideks Toyota ja Lexus.

«Novembri koguturu tulemusega võib taas rahul olla. Sõiduautode top 3 kujunemisele andsid kindlasti värvi suured riigihanked, mis suures osas just selle kuu tulemuses kajastusid. Tarbesõidukite müügis tuli teist kuud järjest hea tulemus. Ilmselt on Eesti majandus üldiselt liikumas stabiilsemasse tsooni, kus turu olukord on mõistlikult prognoositav ning kohatine pessimism taas tagasilöögi saab», kommenteeris Eesti novembrikuist automüüki AMTEL juhatuse liige Keijo Kaasik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles