Kiireim Aston Martin sai valmis

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aston Martin

Mäletatavasti viidi võimsaima Aston Martini ehk One-77 esitlus läbi kevadisel Genfi näitusel. Paraku ei esitletud Šveitsis veel päris valmis sõidukit ning lõplik prototüüp jõudis avalikkuse ette alles läinud nädalavahetusel Itaalias.


Uus auto sai Aston Martin DB9-st pisut lühem: pikkuseks 4 576 millimeetrit DB9 4 700 vastu. Kõrguseks teatati 1 223 millimeetrit ning laiuseks 1 990, kirjutab Autonet.ee.

Auto tühimass jäi alla pooleteise tonni ning see saavutati tänu liitmaterjalidest valmistatud kandmikule, millele kinnitati käsitsi alumiiniumsulamitest valmistatud kerepaneelid.

One-77 kapoti alla mahutatakse 7,3-liitrine V12, mis peaks arendama kuni 700 hobujõudu ja 704 Nm pöördemomenti. Jõuallikas arendati välja DB9 kuueliitrise mootori baasil. Auto tippkiiruseks on firma teatel 322 km/h. Esimesed sada neist suudetakse saavutada 3,6 sekundi jooksul.

Auto sisemuses hakkab silma uue disainiga näidikutepaneel, mis tuleb kasutusele ka DB9 ja Vantage väljavahetavatel mudelitel. Interjööri kaunistatakse naturaalse naha ja puiduga. Istmed valmivad igal eksemplaril vastavalt tellija soovile ja kehakujule.

Uue Aston Martini eest küsitakse veidi üle miljoni Inglise naela ehk umbes 17,6 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles