Lexus sihib väikeautode nišši

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota Prius..
Toyota Prius.. Foto: Toyota.

Kui enne majanduskriisi võis täheldada suundumust, kus iga mudeli uus põlvkond oli eelmisest suurem ning väikeautode vastu suurt huvi ei tuntud, siis nüüd on lood vastupidised.


Pidevalt luuakse üha enam väiksemaid ja kompaktsemaid sõidukeid, kirjutab

Autonet.ee

.

Top Gear avaldas informatsiooni, mille kohaselt kavatseb Toyotale kuuluv Lexus esitleda juba eelseisval sügisel peetaval Frankfurdi näitusel kompaktse sõiduvahendi prototüüpi, mis hakkaks konkurentsi pakkuma Audi A3 ja 1. seeria BMWdele. Auto tuleks müügile vaid Euroopas.

Esiveoline masin ehitatakse uue põlvkonna Toyota Priuse põhjale. Selle keretüübiks saab olema viieukseline luukpära. Edasi pannakse seda viima hübriidmootor, mis ühendab endas Atkinsoni tsüklis töötavat 2,4-liitrist ottomootorit ning elektrilist jõuallikat. Komplekti koguvõimsuseks teatakse praegu olevat 187 hobujõudu. Ülekandesüsteemi on ette nähtud astmeteta variaatorkast.

Tõenäoliselt jõuab valmis mudel Lexuse edasimüüjateni alates järgmise aasta lõpust. Top Geari info põhjal jäävad auto mõõtmed senisest Lexus ISist tagasihoidlikumaks.

Muide, Lexusel on juba üks auto, mis sarnast jõuallikat kasutab - sedaani HS250h prototüüp, mida esitleti selle aasta alguses Detroidis. USAs alustatakse selle mudeli müüki juba tänavu suvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles