Ferrari 458 Italia - nüüd ametlik

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ferrari

Ferrari avaldas eile õhtul ametliku informatsiooni oma mudeliperekonna kõige väiksema esindaja Ferrari 458 Italia kohta, mille esmaesitlus viiakse läbi sügisesel Frankfurdi rahvusvahelisel autonäitusel.


F430 välja vahetava 458 Italia disaini töötas välja Ferrari kauaaegne partner Pininfarina. Sõiduk ise ehitatakse alumiiniumist raamile ning see on ka aerodünaamilises mõttes üsna õnnestunud, kirjutab

Autonet.ee

.

Auto sooritusvõimest annab aimu 570-hobujõulise 4,5-liitrise töömahuga V8 olemasolu. Komplekti kuulub ka seitsmeastmeline topeltsiduriga käigukast.

Jõuallika maksimaalseks pöördemomendiks teatatakse 540 Nm, mis on saadaval 6 000 p/min juures. 80 protsenti momendist aga juba alates 3 250 p/min. Ferrari pressiteate kohaselt kiirendab 458 Italia paigalt sajani 3,4 sekundiga ning saavutab tippkiiruseks üle 320 km/h.

Sportlikuma sõidustiili turvalisemaks muutmiseks on Ferrari insenerid ka kõnealuse auto juures üsnagi palju vaeva näinud. Varustusse kuulub aktiivne diferentsiaal E-Diff ning süsinikkeraamilised pidurikettad koos prefill-süsteemiga, mis kujutab endast gaasipedaali üleslaskmisel piduriklotside viimist ketastele maksimaalselt lähedale.

Nimetatud lahendus aitab pidurdamise reaktsiooniaega minimaalseks viia. Autoga tulevad kaasa 20-tollised valuveljed ning isesulguvaid õhuvõtuavad esistanges, mis aitavad vähendada aerodünaamilist takistust.

Auto peaks Euroopas müügile jõudma alates järgmisest aastast. Uue Ferrari hind algab 170 000 eurost ehk pea 2,7 miljonist kroonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles