Suurim kukkuja kindlustuses oli kasko

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Mustamäe teel.
Avarii Mustamäe teel. Foto: Karli Saul

Eelmisel aasta üldise varakindlustuse turulanguse olukorras oli suurim langeja kasko, sest kriisi ajal on inimesed just selle pealt kokku hakanud hoidma, selgus Swedbanki varakindlustuse ülevaatest.


Panuse kasko kindlustuse vähemisse on Swedbanki varakindlustuse tegevdirektori Ivika Torpeli sõnul andnud kindlasti ka sõidukite arvu üldine vähenemine. ARKi andmetel vähenes sõidukite hulk Eesti mullu 6000 võrra. Uusi sõidukeid lisanud aga ligi kolm korda vähem ehk kõigest 10 000. Seega vähenes ka liisingus olevate autode hulk.

Sõidukite keskmine vanus turul kasvab ja nende väärtus kahaneb, mis omakorda tõstab hinnakonkurentsi. Teisalt inimesed ka sõidavad vähem.

Torpeli sõnul leiab kahju aset keskmiselt iga kolmanda kindlustuspoliisiga. 45 protsenti kõigist kahjudest on seotud klaasidega. Samas ei näita statistika kindlustuspettuste sagenemist.

Viimasel ajal on mõistetavalt suurenenud nähtavust piiravate hangede tõttu tekkinud liiklusõnnetuste arv. «Meie autoabi teenus on praegu hästi populaarne,» lausus Torpel. Detsembris ja jaanuaris kasutati seda Swedbanki pakutavat teenust üle 800 korra ja abi vajas 14 sõidukiomanikku päevas. Neist 474 juhul vajati käivitusabi ja 108 korral kutsuti avariipaigale.

Avariide arv ei ole kokkuvõttes siiski kasvanud ja kahjusagedus on langevas trendis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles