Mercedesel valmib uus ja ilus sedaan

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
F800 Style
F800 Style Foto: Mercedes

Mercedese tuuningufirmale AMG anti ülesandeks luua uus kompaktne sedaan. Masin ehitatakse uue B-klassi põhjale ning temast saab ideoloogiline järglane eelmise sajandi üheksakümnendatel müüdud mudelitele 190E 2.5-16 Evolution II.


Projekt kannab preagu koodnime C117 Evo, vahendab

Autonet.ee

.

Valmis masina pikkuseks peaks tulema ümmarguselt 4 500 millimeetrit. Küll aga on huvitav teada, et mudeli «nägu» laenatakse käesoleva kuu alguses Genfi näitusel esitletud ideeautolt F800 Style.

Seega uue mudeli laugjas katus meenutab mõningal määral CLSi ning lisab kupeelikku ilmet. Kõigi nelja ukse klaasid on raamita, kuigi selline variant pole müra isoleerimist silmas pidades just kõige parem lahendus.

Uue mudeli südameks on kuuesilindriline 3,2-liitrise töömahuga bensiinimootor, mida juba usinalt katsetatakse. Jõuallikas ise konstrueeriti CLS 350 ülelaadimisega kuuesilindrilise põhjal, kuid turbiin asendatakse kompressoriga ning võimsuse piir jääb umbes 400 hobujõu kanti.

Uus Mercedese sedaan on baasversioonis esiveoline, kuid nelikvedu hakatakse pakkuma lisavarustusena. AMG-versioonis kasutatakse ilmselt vaid nelja vedavat ratast. Käigukastide kohta veel infot pole.

Arvatavasti valmib auto 2015. aastaks ning hakkab konkureerima Audi RS3 ja BMW M1ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles