Huawei äsja esitletud uusim nutitelefon on hea aku ja võimsa jõudlusega

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei Mate 8
Huawei Mate 8 Foto: Huawei

Hiina mobiilitootja Huawei lansseeris Las Vegases toimuval CES 2016 konverentsil oma uusimat  nutitelefoni Mate 8, millel on eelkäijatega võrreldes oluliselt suurenenud jõudlus ja võimsus ning ligi kaks ööpäeva vastupidav aku.

Mate 8-l jookseb Huawei enda toodetud uusimal Kirin 950 kiibistikul. Ettevõtte kinnitusel tähendab see võrreldes varasema protsessoriga «100-protsendilist jõudluse kasvu, GPU jõudluse kasvu 125 protsendi ja energiaefektiivsuse kasvu 70 protsendi võrra».

Huawei kinnitab ka, et tavakasutuses peab telefoni aku vastu üle kahe päeva ning tänu kiirele USB-C laadimistehnoloogiale on võimalik päevaks vajalik energia saavutada vaid pooletunnise laadimisega.

«Mate 8 on seade, millega oleme vastanud tänase äriilma vajadustele. Selle kiire, laitmatult disainitud nutitelefoni abil saavad kasutajad töötada varasemast efektiivsemalt ning seetõttu jääb rohkem aega perekonna, sõprade ja isiklike asjadega tegelemiseks,» ütles Huawei nutiseadmete tooteüksuse president Kevin Ho.  

Foto: Huawei

Huawei on pannud Android 6.0 operatsioonisüsteemil baseeruvale Mate 8-le ka oma uusima kasutajaliidese EMUI 4.0 – teiste uuenduse seas on sellel sisse ehitatud automaatne defragmenteerimine, mis optimeerib süsteemi suutlikkust.

Telefon on varustatud uue generatsiooni sõrmejäljetuvastusega ja täiustatud turvatehnoloogiaga. Sõrmejälje sensori uus disain suurendab telefoni avamise kiirust senisega võrreldes kaks korda. Telefoni sisse ehitatud microSD kaardi lukk takistab mälukaardi sisule ilma salasõnata ligipääsu - kui telefon on kadunud või varastatud, ei ole võimalik mälukaardilt andmeid kätte saada.

Uuendusena on telefonil ka «Super Hands-Free 3.0» tehnoloogia, mis võimaldab käed-vaba kasutamist erinevates keskkondades - autos, konverentsiruumis või rahvarohkel peol võivad kasutajad pidada selget vestlust kuni kolme meetri kauguselt.

Mate 8 pakub ka mitmesuunalist salvestamist - kolm mikrofoni tuvastavad heliallika automaatselt ja salvestavad hääle kõikidest suundadest. Taasesitamisel on võimalik valida, millist heliallikat soovitakse kuulata.

Mate 8 on kahe SIM-kaardiga telefon ja peaks tootja kinnitusel töötama 217 riigis ja regioonis 1334 operaatori seadistusega.

Ekraani diagonaaliks on telefonil kuus tolli. Disainis on kasutatud teemantlõikega klaasi ja alumiiniumit.  Seade on saadaval neljas värvitoonis: champagne gold, moonlight silver, space grey ja mocha brown.

Mis puutub kaamerasse, siis Mate 8-le on kohaldatud Sony 16MP IMX298 sensor. Lisaks sellele pakub Mate 8 kaamerafunktsioon dokumentide korrektiivi, mis joondab viltu või nurga alt pildistatud kujutised automaatselt sirgeks.

Huawei Mate 8 hakkab algselt saadaval olema rohkem kui 30 riigis. 3GB + 32GB versiooni soovituslik jaehind saab olema 599 eurot ja 4GB + 64GB versiooni hind 699 eurot. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles