Mercedes võtab värske kupeega uue suuna

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mercedes

Mercedes-Benz tähistab tänavu 125. tegutsemisaastat ja ilmselt jagub peomeeleolu ka juba järgmisel nädalal algavale Genfi autonäitusele.

Aga mis korralik pidu see on, kus tapelda ei saa? Meeleoluka koosviibimise õnnestumise nimel on Mercedes otsustanud ise kinda heita, tuues väljanäitusele uue C-klassi kupee, mis hakkab tänavatel rinda pistma BMW 3. seeria ja Audi A5-seeria kaheukseliste mudelitega.

Et lahing pinevam saaks, pakub Mercedes uuele autole mootoreid iga maitse järgi: viiest jõuallikast väikseim on 2,2-liitrine diiselmootor (170 hj) ning suurim 3,5-liitrine bensiiniõgija (306 hj). Kõikidel mootoritel on start/stop-süsteem, mistõttu jääb mudelite keskmine kütusekulu viie ja seitsme liitri vahele.

Mercedesele omaselt on võimaliku varustuse nimekiri nii pikk, et looduskaitsjad keelasid selle paberile trükkimise ära. Esimesed omanikud (kes Mercedese definitsiooni järgi on vanuses 35–45 aastat, nooruslikud ja stiilsed) saavad oma autod kätte juba juunis.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles