Puidust superauto hakkab valmis saama

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Joe Harmon Design

Veidi enam kui aasta tagasi tutvustatud puidust superauto projekt Splinter on saamas reaalsuseks.


USA Põhja-Carolina ülikooli tudengi ja Joe Harmon Designi koostöös välja töötatud sõiduki peamiseks eripäraks on selle materjal - enamik komponente on masina juures valmistatud puidust, kirjutab

Autonet.ee

.

Kui esmakordselt tuli auto jutuks 2007. aasta lõpus, siis nüüd on selle valmimine saamas käegakatsutavaks reaalsuseks. Otsast lõpuni käsitsi valmistatud auto saetud, lihvitud ja lõigatud sujuvalt kumerad pinnad annavad välja täisväärtusliku kaasaegse superauto mõõdu.

Ka jõuallikale pole midagi ette heita - kui esialgu oli juttu 600-hobujõulisest mootorist, siis nüüd teatatakse, et Splinterit viib edasi kahekordse ülelaadimisega Cadillac Northstar V8, mis forsseeriti 700-hobujõuliseks.

Innovaatilisust on masina juures palju. Muide, ka suur osa vedrustuse detailidest ja velgede kodarad valmistati puidust. Originaalseim on aga mootori asend, sest leidmaks parimat lahendust selle jahutusprobleemidele, keerati see tagurpidi, silindripeadega allapoole. Väljalaskesüsteem jahutatakse nüüd maha õhuvõtuavadest tuleva joaga.

Milline tulevik seda läikivaks lakitud puidust iludust ees ootab, on veel lahtine. Kuid kindlasti jääb see veel aastateks silmale rõõmu pakkuma, kui vaid üraskid ja rähnid suudetakse eemal hoida.

Varem samal teemal: Ameerika tudengid töötasid välja puidust superauto
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles