Harkivi lähedal hävitati Vene moodsaim lahingutank T-90M (2)

tehnika.postimees.ee
Copy
Moderniseeritud tank T-90M paraadil.
Moderniseeritud tank T-90M paraadil. Foto: Tuhatševski / Wikimedia Commons
  • Prantsuse firma Thales on masinale tootnud moodsa öönägemise süsteemi
  • Mürsud asuvad uuenenud tankil samas kohas, seega otsetabamusega lendab torn pealt

Kyiv Independenti ajakirjanik Illia Ponomarenko postitas Twitterisse foto Harkivi lähedal leitud tabamuse saanud Vene moodsaimast lahingutankist, mis oli ilmselt saanud tankitõrjerelva tabamuse. 

Kaks aastat tagasi Vene relvajõudude poolt kasutusse võetud moodsaid tanke on toodetud vaid ligi sada ja seni pole neid lahingus nähtud. Veelgi moodsam ja uudsem Vene tank T-14 Armata aga on pigem paraaditank ja neid on toodetud paarkümmend. Lahingus pole Armatat nähtud.

T-90M Prorõv-3 on moderniseeritud, kuid laskemoon asub neil samamoodi nagu kõigil Vene vanematel tankidel ringikujuliselt torni all, mistõttu ülalt tankitõrjerelvaga otsetabamuse saanud masin lõhkeb laskemoona ahelreaktsioonist ja torn lendab pealt ära. Kõik meeskonnaliikmed hukkuvad üsna kindlalt. 

Ajakirjanik postitas foto Ukrainas hävitatud T-90M-ist 4. mai õhtul:

T90M sai võrreldes vanemate mudelitega hoopis muid uuendusi, kui laskemoona ümberpaigutamine, mis näib aga olevat praegu Ukraina sõjas Vene tankide põhiprobleemiks. Sellel mudelil on automatiseeritud digitaalne tulejuhtimissüsteem ja öönägemise seadmed, mis taas pärit Prantsuse ettevõttelt Thales (Military.com andmetel). Salongis asub kliima reguleerimissüsteem. Põhirelvaks on 125 mm kahur, laskemoonaks asuvad pardal 43 mürsku. Sõjamasin on varustatud aktiivsoomusega «Relikt», luureseadmetele halvemini nähtavaks muutva kattega «Afghanit» ning võimsama mootoriga. Soomusega on kaitstud ka laskemoona hoidmise osa.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles