Elon Musk muretseb Ukrainat toetades oma elu pärast: «Kui peaksin müstiliselt surma saama, siis tore oli sind tunda!» (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
USA miljardär ja tehnoloogiaettevõtja Elon Musk.
USA miljardär ja tehnoloogiaettevõtja Elon Musk. Foto: James Glover / REUTERS / Scanpix

Elon Musk sai hiljuti ähvarduse Venemaa kosmoseagentuuri Roskosmos juhilt Ukraina toetamise pärast. Nüüd säutsus USA miljardär, kes toetas Ukrainat Starlinki kosmoseinternetiga, et tema elu võib olla ohus.

Hiljuti Twitteri ära ostnud ja absoluutse sõnavabaduse toetaja Elon Musk toimetas sõja alguses Ukrainasse suurema koguse temale kuuluva ettevõtte SpaxeX satelliit-interneti tugijaamasid ja elektrigeneraatoreid, mida kasutati ka sõjaväe sidepidamiseks. See pahandas Venemaad ning muuhulgas ka Roskosmose juhti Dmitri Rogozinit, kes soovitas Muskil oma sõnade ja tegude pärast täiskasvanulikult vastutust kanda:

Nüüd säutsus Musk lühidalt, et tunneb muret oma elu pärast. Ilmselt vihjab ta müstiliselt surma saamisega sellele, et mitmed Vene oligarhid on viimasel ajal kummaliselt surnud ja ka Venemaa poliitilisi oponente on erineval viisil mürgitatud või on nendega midagi juhtunud:

Elon Musk on lubanud veel oma SpaceX-i raketiga rahvusvahelise kosmosejaama ISS päästa allakukkumusest või kukutamisest Euroopasse või USA-sse, millega on Venemaa samuti ähvardanud peale sanktsioonide kehtestamist.

Twitter on juba täis tuntud säutsujate toetusavaldusi ja ettepanekuid miljardäri turvamiseks:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles