VIDEO Vaata, kuidas Eestis toodetud luuredroon aitas Ukrainas Vene konvoi õhku lasta (3)

tehnika.postimees.ee
Copy
Drooni abil sai näha, kuhu militaarveokid kogunevad.
Drooni abil sai näha, kuhu militaarveokid kogunevad. Foto: Kaader videost

Seda, et kvaliteetsetest luuredroonidest on sõjas palju abi, näitab eile Youtube´i postitatud video, kust näeb, mismoodi leedukate annetustest kogutud rahaga Ukraina sõjaväele ostetud luuredroon Magyla-3 konvoi asukoha kätte näitas ja selle laagrisse jäämise ära ootas.

Eestis Threod Systemsi ehitatavaid luuredroone Eos C VTOL on Ukraina sõtta jõudnud juba üsna mitmeid. Neid saadeti Leedus tehtud annetuste eest ja ka Eestis on mitme drooni raha juba kokku saadud. Seda, et taolisi lennumasinaid praegu lahingus tõesti hädasti vaja on, näitabki allolev video.

Ukraina portaal mil.in.ua kirjeldab, mismoodi kõik drooni ja tõenäoliselt HIMARS-i koostöös käib. 

Kõigepealt avastas Eos C VTOL oma kõrglahutusega kaameratega ​​Stara Krasnjanka asulas Luhanski oblastis venelaste kütuse- ja laskemoonakonvoi. Leedu ajakirjaniku Andryus Tapinase andmetel oli lennumasina puhul tegemist sellesamaga, mis Leedu annetustest kogutud rahaga Eestist osteti ja Ukrainasse saadeti.

Droon, mis jälitas konvoid ja ootas selle laagrisse jäämist, on Magyla-3 ehk kolmas Leedust saadetud droon. Magyla on leedukate pandud nimi, mis tähendab iidset surmajumalannat.

Eesti droon suudab õhku tõusta püstloodis ja jätkab siis horisontaalset liikumist, kui on kõrguse saavutanud. Pardal olevad kaamerad ja öönägemisseadmed võimaldavad vaenlase tehnikat tuvastada kuni 15 kilomeetri kauguselt. Pilti õhust saab jagada maapealsete üksustega ning pildil olevate objektide juurde seotakse ka koordinaadid, seega saab juba videolt kohe teada, millistel koordinaatidel vaenlase tehnika asub. 

Drooni ja maapealsete üksuste koostöös vaenlase masinate hävitamine toimub nii:

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles